Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Decidim Ripollet valora "positivament" el primer any d'un mandat marcat pels "canvis tranquils"

Imatge
La coalició política de Decidim Ripollet fa un balanç "ric i positiu" del seu primer any de govern. Aquest dijous 30 de juny, Jacint Padró, Antonio Santos i Julio Rúa, membres de la Coordinadora de Decidim, han explicat en roda de premsa que la seva formació política ha apostat pels "canvis tranquils en la gestió pública" i han reconegut que "encara queden moltes coses a fer". Els representants de Decidim han assenyalat que el seu objectiu és obrir la participació a la ciutadania per aconseguir "un govern del poble a l'Ajuntament". Per altra banda, han lamentat la "manca de propostes significatives" per part dels partits que formaven el govern anterior i ara estan a l'oposició, en referència al PSC i CiU. Des de Decidim han demanat a socialistes i convergents que "modifiquin les seves polítiques de ressentiment i obstrucció" que han dut a terme durant aquest any. La coalició ha tornat a oferir-se per rebre propostes dels grups de l'oposició i trobar punts d'acord.
En el repàs d'aquest primer any de legislatura, els membres de Decidim Ripollet han destacat alguns temes que consideren cabdals, com per exemple les assemblees ciutadanes participatives que han tirat endavant i que han permès fer modificacions al Pla de Mobilitat, redactat ja durant l'anterior mandat; o l'acord per a l'obertura dels ambulatoris de la vila durant aquest pròxim mes d'agost. Altres temes importants per a Decidim d'aquest any és la captació de finançament extern que s'ha aconseguit, uns 7 milions d'euros que permetran tirar endavant diverses millores en els propers anys. També han assenyalat l'elaboració del 'Manifest del Ripoll', un text que suposa la coordinació de tots els municipis a la conca del riu, la campanya de sensibilització per la recollida dels excrements de gossos, o l'impuls de les polítiques LGTBI.

Així mateix, Padró, Santos i Rúa han volgut posar l'èmfasi en l'actitud i la manera d'afrontar per part del Govern municipal qüestions delicades, com són la benzinera de Can Mas o l'ampliació de la planta de Lidl. Els representants de la coalició recorden que aquests són temes que s'arrossegaven de l'anterior legislatura. Ambdós conflictes s'han afrontat "a través del diàleg amb els veïns, les associacions i les empreses implicades". A més, s'ha prioritzat la protecció del medi ambient i s'ha rebutjat dur a terme cap tipus d'il·legalitat.

Resposta a les crítiques
Respecte a la valoració d'alguns partits de l'oposició, que els han criticat de duplicitat de càrrecs per part de la regidora Pilar Castillejo o per incomplir el seu programa electoral, Jacint Padró, Antonio Santos i Julio Rúa han defensat l'equip de govern. Vers la situació de Castillejo, els membres de Decidim han reiterat que és "una situació transitòria i temporal" i que es deu a una situació excepcional. Respecte a un suposat incompliment de les seves promeses electorals, Padró ho ha qualificat de "ridícul". "Dir que hem incomplert el programa electoral durant el nostre primer any de mandat és ridícul; en tot cas, aquesta valoració s'ha de fer a final de legislatura", ha indicat Jacint Padró.

Possible acord d'estabilitat
Durant la roda de premsa, els representants de Decidim han avançat que s'està treballant i redactant un acord de governabilitat amb Ciutadans, tot i que no tanquen cap porta a continuar negociant amb la resta de grups municipals. Amb ERC-JxR estan obertes les converses, malgrat que l'oferta d'entrada al govern ja s'ha tancat. La coalició reconeix que necessita el suport aritmètic de la força taronja, tot i que s'està treballant en un pacte que respecti el programa electoral i les propostes de Decidim Ripollet. "No hem trobat línies vermelles i treballem en un acord que permeti tirar endavant les nostres propostes i que, a la vegada, no es contradigui amb el programa de Ciutadans", han explicat els representants de Decidim. La coalició reconeix que l'opció més lògica hagués estat un pacte amb el PSC, però davant la negativa dels socialistes han buscat l'estabilitat amb un acord amb Ciutadans.

J.S.


30/6/2016


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació