Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Salut proposa comprar l'Hospital General per solucionar la saturació sanitària del Vallès

Imatge
La proposta de la Generalitat de comprar l'Hospital General de Catalunya, per convertir-lo en hospital públic, ha agafat per sorpresa als ajuntaments vallesans i a la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola-Ripollet. En declaracions del conseller de Salut, Toni Comín, a Catalunya Ràdio, la compra d'aquest hospital, propietat de Quironsalut, valorada en uns 50 milions d'euros, permetria descongestionar la xarxa sanitària vallesana i seria una solució més ràpida i econòmica que fer els hospitals Ernest Lluch i Vicenç Ferrer.
Pla de desprivatització
La iniciativa va en la línia iniciada el passat setembre, quan es van traslladar els serveis concertats i el personal d'aquests, de la Clínica El Vallès a l'Hospital de Terrassa. En relació a l'Hospital General de Catalunya, la intenció de la Conselleria de Salut era traslladar també els serveis de radiologia i hemodinàmia. Paral·lelament, restava pendent la construcció de dos hospitals generals bàsics, el del Vallès sud i el de Rubí. Aquests projectes estaven aturats per manca de finançament.

El conseller Comín ha explicat a l'entrevista que "fins ara només s'havia parlat de traslladar l'activitat de l'Hospital General a la Mútua de Terrassa o a l'Hospital de Terrassa" i que "en aquests moments l'empresa té una proposta sobre la taula, un canvi rellevant", l'oferta de comprar l'hospital per "convertir-lo en aquell hospital que falta al Vallès Occidental". Comín ha recordat que al Vallès Occidental "no tenim hospitals generals bàsics" i que "la inversió per fer els dos hospitals pendents difícilment ara la podíem aconseguir". És per això que, ha argumentat que l'Hospital General, amb els seus 88.000 metres, seria equivalent a fer els dos comarcals, de 40.000 cadascun. Per a Comín, "l'opció és fer una inversió més econòmica i tan aviat com es pugui", que serviria per descongestionar la xarxa d'hospitals públics del Vallès Occidental, formada pels hospitals Taulí, de Terrassa i Mútua de Terrassa.

Sorpresa i interès de la Plataforma
La portaveu de la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública, Imma Prat, ha qualificat les declaracions de conseller "d'entrada sorprenents" i ha avançat que "en principi seria una bona notícia, tenint en compte la manca de llits que tenim a la comarca". En declaracions al magazín InfoRipollet, de Ripollet Ràdio, Prat ha explicat que "com a Plataforma, des de fa temps vam reconvertir la reivindicació (dels hospitals comarcals) en què s'obrissin totes les plantes i els serveis tancats".

Per a Prat, l'anunci de Salut que aniria reduint els serveis concertats els preocupava "com quedava la situació, si no es podien derivar malalts". Segons la portaveu de la Plataforma, l'Hospital General "és una instal·lació que tenim a la vora, que podria ser un hospital de gran nivell. S'havien de construir dos hospitals, però l'operació inicial ja no era viable. Es necessiten llits i així es podria donar aquest servei. La perspectiva estaria bé, tot i que s'ha de mirar la lletra petita". Finalment, ha destacat el problema del transport, que es podria solucionar "posant bones línies d'autobús i millorant la del tren".

Inquietut dels ajuntaments
Per la seva part, el Consell Comarcal ha traslladat la "inquietut" dels alcaldes de la comarca per la manera com s'ha sabut la notícia i ha sol·licitat una reunió urgent amb el conseller per conèixer de primera mà les intencions de la Conselleria de Salut. Per carta ha demanat que se'ls tingui en compte i ha recordat que la comarca està organitzada per treballar de manera unida en revertir l'empijorament de la sanitat pública.



Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

21/10/2016


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email

Continguts relacionats amb aquest:
- "Estupefacció i indignació" al PSC comarcal per la possible renúncia a l'hospital Ernest Lluch [Notícies]





ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació