Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Perfil cont.
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Es presenta el projecte per fer un skatepark i un bosc humit al parc dels Pinetons

Imatge
Ripollet disposarà d'un skatepark d'uns 1.100 metres quadrats, que s'ubicarà al cor del parc dels Pinetons. La iniciativa forma part d'una nova fase de millores del parc metropolità, subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb un milió d'euros. A més de l'espai per a la pràctica de l'skate, també s'acondicionarà l'actual aparcament de la zona de les barbacoes com a zona verda de tipologia "bosc humit" i es modificarà el tram de carril bici pròxim a Casa Natura, entre altres actuacions. Segons va explicar el regidor de Parcs i Jardins, Ramiro Moldes, a la presentació de l'avantprojecte, s'espera tenir l'obra acabada en un any i mig aproximadament.
Skatepark més gran i en una ubicació més adient
Segons Moldes, amb aquest nou projecte "es guanya molt" i "es solventen diferents reivindicacions de la població". Així, d'una banda s'atén la petició dels veïns del parc de Gassó Vargas, on inicialment s'havia previst ubicar-lo, per traslladar-lo a una zona on no causi molèsties als veïns i també es té en compte als col·lectius d'skaters i patinadors per dotar-lo de major tamany i més elements. Així, es demana la urbanització d'un gran espai 100% per a skaters, amb la instal·lació de baranes, rampes i escales. No hi haurà bowl, ja que ja hi ha una "banyera" al parc del Primer de Maig.

Bosc humit
L'altra actuació més destacada és la potenciació del corredor verd amb l'acondicionament com a "bosc humit" del terreny que ara s'utilitza com a aparcament de les barbacoes. D'aquesta manera el corredor tindrà continuïtat des de Mas Duran fins a Can Grasses i el riu. Sota aquesta pastilla, situada entre el parc i Casa Natura, passa el Torrent del Tortuguer. La idea és recuperar l'aspecte que havia tingut aquesta zona abans del creixement urbanístic, amb la recuperació de la vegetació i fauna pròpies de l'antic torrent, hidratades amb l'aigua extreta del pou d'aigües freàtiques de Casa Natura. L'actual zona d'estacionament es traslladarà a l'explanada confrontant, al recinte firal.

Esperada inversió
La inversió és una reivindicació en què l'equip de govern venia treballant des del principi del mandat. Des de 2014, quan es va fer la zona de les barbacoes, l'Àrea Metropolitana no feia cap inversió important al parc dels Pinetons. La nova fase s'ha pressupostat en 1 milió d'euros i tindrà en compte l'avantprojecte municipal. A llarg termini, l'horitzó és que es continuï urbanitzant el parc al voltant de la zona dels dipòtits i les zones verdes colindants dels terminis municipals de Barberà (Can Salvatella) i Montcada (Mas Duran).

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3

17/7/2017


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

PMC
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consorci             DiBa

Servei Ocupaciˇ Catalunya
Ombra inferior