Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Els "Niños de la Guerra" expliquen la seva història a la nova exposició del Centre Cultural

Imatge
El 10 de gener va arribar a Ripollet l'exposició "Els 'Niños de la Guerra' expliquen la seva vida, expliquen la teva història" a la Sala 1 del Centre Cultural, fins al 4 de febrer. Es tracta d'una producció de l'Arxiu Nacional de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC), l'Ajuntament de Ripollet, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Asociación Archivo Guerra y Exilio (AGE).
La inauguració va tenir lloc el dijous 11 de gener i va comptar amb la presència de Montserrat Casamitjana, presidenta de la CRAC, Josep Fernández Trabal, cap de l'Àrea de Fons Històrics de l'Axiu Nacional de Catalunya, i Oriol Mor, regidor de cultura. Trabal va voler destacar el valor afegit de l'exposició: està feta exclusivament a partir de testimonis directes. Els assistents a la inauguració van tenir l'oportunitat de conèixer la Rosa Ortiz, una dels "Niños de la Guerra" que va explicar la seva arribada i experiència a la Unió Soviètica, així com la seva tornada a l'Estat espanyol. Ortiz va voler destacar la importància d'aquesta exposició per tal de donar a conèixer la història d'aquests nens, sovint desconeguda.

"Els nens de la guerra expliquen la seva vida, expliquen la teva història" narra un dels més bonics capítols de la solidaritat entre els pobles: l'acollida de nens refugiats de la guerra, una actuació profundament humana i solidària i que crida positivament l'atenció en el context actual.

Entre el mes de març de l'any 1937 i el novembre del 1938, en el marc d'un acord amb la Unió Soviètica, el Govern de la República va enviar a l'URSS gairebé 3.000 nens i nenes per a protegir-los de la Guerra Civil. L'exposició explica la història dels anomenats "nens de la guerra" a partir de les vivències dels propis protagonistes recollides en els documents textuals i gràfics del fons Centro Español de Moscú, donat per l'AGE a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

M.F./S.R.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3 ImgBox4

16/1/2018


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consorci             DiBa

Servei Ocupaciˇ Catalunya
Ombra inferior