Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
CFA Jaume Tuset reflexiona sobre el present, el passat i el futur de la formació de persones adultes

Imatge
El CFA Jaume Tuset, en el marc dels actes del seu 40è aniversari, ha organitzat una jornada de reflexió sobre el present, passat i futur de la formació de persones adultes. "És fruit d'una reivindicació, de la unió de forces que van lluitar per allò que els hi estava negat i que era un dret", explicava Montse Fisas, directora del centre, en la introducció de l'acte.
L'alcalde José M. Osuna, en la seva intervenció inicial, s'ha referit a l'Escola de persones adultes de Ripollet com un "agent clau per a l'equitat al municipi" i "una eina d'integració i per teixir comunitat". Ha aprofitat l'acte per posar sobre la taula la necessitat d'ampliar les instal·lacions: "Calen respostes, actuacions i ampliacions per seguir oferint una formació de qualitat de persones adultes ".

L'Ajuntament va encarregar a la Diputació de Barcelona l'Informe de planificació educativa de la població adulta de Ripollet i l'acte també ha servit per fer-ne la presentació. Clara Albors, de la Gerència de Serveis d'Educació de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, ha exposat les estadístiques del municipi i algunes dades significatives. Per exemple, l'èxit de l'Escola ripolletenca, ja que els serveis que ofereix es troben per sobre de la mitjana catalana. També ha fet referència a l'augment d'alumnes, des del 2010, com a resposta a l'atur o a que el 10% de dones magrebines que viuen a Ripollet assisteixen a l'Escola d'Adults.

Margarida Massot, professora de Pedagogia de la UAB i vinculada a la formació de persones adultes a Sabadell, ha estat l'encarregada d'oferir la conferència Passat, present i futur de l'educació de persones adultes. La realitat de Ripollet. Després de fer una breu introducció històrica i presentar algunes dades actuals de la formació a Ripollet, Massot ha plantejat diferents reptes de les escoles de persones adultes al segle XXI: la flexibilització de la seva oferta educativa, actualment "encotillada" pels títols oficials; la contextualització de l'oferta, seguint les necessitats locals detectades; la implicació dels centres en la planificació, dotant-los de més autonomia; la potenciació de la inclusió i la cohesió social; la diversificació dels perfils dels mestres, ara exclusivament docents; i la instauració de formació específica en formació de persones adultes per a professionals.

L'acte s'ha tancat amb un torn de preguntes i una reivindicació de Montse Fisas, "que seria un bon regal pel 40è aniversari" deia, dirigida a les diferents administracions públiques: un Pla d'educació de persones adultes a Ripollet, que permeti el treball conjunt i complementari entre els diferents agents que hi intervenen.

S.R.


Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3 ImgBox4

15/3/2018


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació