Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Unes 200 persones es concentren per demanar pensions dignes

Imatge
La plaça de Pere Quart ha estat l'escenari triat per la Marea Pensionista Ripollet per convocar una concentració emmarcada en la jornada de lluita estatal pel sistema públic de pensions, que s'ha celebrat aquest dilluns 16 d'abril. La convocatòria ha reunit unes dues-centes persones a Ripollet.
Sergio Linares, el membre més jove de la Marea Pensionista Ripollet, ha estat el responsable de llegir el comunicat de la Coordinadora estatal per la defensa del sistema públic de pensions. Ha començat qualificant de "vergonyoses i insuficients les mesures estrella relacionades amb el projecte pressupostari en relació a l'increment de fins al 3% per a les pensions més baixes i les suposades millores per a les pensions de viudetat". Davant l'aprovació del projecte pressupostari, el 27 de març, Linares, ha afirmat que "el projecte polític i social del govern de M. Rajoy i els socis que el sustenten està completament esgotat" i que les respostes del govern "no corresponen, de cap manera, a les nostres reivindicacions".

Entre les reivindicacions que ha exposat Linares, hi ha una pensió mínima i un salari mínim interprofessional de 1.080 €, l'increment d'un 8% de les pensions no contributives i dels subsidis, l'increment de "totes" les pensions en igual percentatge o superior a l'IPC, el manteniment del sistema de Seguretat Social, la no privatització de les pensions i serveis públics i el restabliment de la jubilació als 65 anys.

Linares ha acabat fent una crida a la participació en les mobilitzacions i reivindicant les pensions com un dret dels ciutadans: "Les pensions són un dret guanyat i pagat. Que no et robin la teva pensió. Que no et robin el teu futur".

En la seva intervenció, Josep Ferrús, promotor de Marea Pensionista Ripollet, ha fet referència al Producte Europeu de Pensions Individuals (PEPP) que prepara la Unió Europea, el qual recomana als estats membres aprovar desgravacions fiscals per a les persones subscriptores de PEPP. Segons ha expressat Ferrús, aquest producte paneuropeu, que podria aprovar-se al mes de juliol, suposarà un "deteriorament dels sistemes públics de pensions i la seva privatització".

Dilluns 30 d'abril, al migdia, la Marea Pensionista Ripollet ha organitzat una marxa fins a l'Ajuntament, des de la plaça de Pere Quart, per entrar en registre, pel Ple municipal del mes de maig, una moció de rebuig al PEPP.

S.R.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3 ImgBox4

17/4/2018


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior