Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
El projecte d'equipament per a la gent gran es presentarà a la Generalitat el pròxim 27 de juliol

Imatge
L'alcalde, José M. Osuna, ha anunciat, a l'última sessió del procés participatiu "Pensa en gran", una reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, el pròxim divendres 27 de juliol. Osuna veu aquesta reunió com una oportunitat per transmetre "la unanimitat, el consens, la lluita veïnal i el suport polític i social que té la residència".

L'objectiu d'aquesta trobada, a la qual també assistirà la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, és presentar el projecte d'equipament per a la gent gran resultant del procés participatiu "Pensa en gran" i "arrencar el màxim possible de compromisos al conseller", ha explicat Osuna. "Hem aconseguit fer entendre a la Generalitat la necessitat de l'equipament i la importància del procés participatiu", deia l'alcalde. Pel que fa als compromisos, ha esmentat assegurar el nombre mínim de places, que la Generalitat posi els recursos per fer el projecte una realitat i que marqui un calendari. Segons la programació territorial de serveis socials especialitzats 2015-2018 de la Generalitat de Catalunya, Ripollet hauria de disposar de 131,29 places concertades de residència assistida i de 34,34, de centre de dia.

El nou equipament, un espai obert al municipi i centrat en la persona

Aquest dijous, 19 de juliol, s'ha posat fi al procés participatiu "Pensa en gran", un espai creat fa tres mesos per dissenyar un nou equipament per a la gent gran a Ripollet. La regidora Reyes Muñoz ha definit el resultat com "un gran projecte", perquè "ha sortit de Ripollet i és el que vol la seva gent". Ha proposat, també, crear una taula de seguiment amb els participants al procés per tal d'informar-los de les novetats que es puguin presentar al voltant del projecte.

Durant la presentació, s'han exposat les idees consensuades pel grup participatiu al voltant de l'equipament. Pel que fa al model arquitectònic, per exemple, el grup ha definit un equipament amb una zona verda interior i exterior, d'edificis baixos i connectats entre si, amb habitacions encarades al poble i al parc dels Pinetons, amb espais comuns i sales polivalents obertes a la ciutadania, que aprofiti els recursos naturals i s'utilitzin materials naturals en la seva construcció.

Entre els serveis que hauria de tenir aquest equipament pensat pel grup participatiu, hi ha aquells que necessiten un espai, com ara els pisos tutelats, un gimnàs, un auditori, una bugaderia, una biblioteca i un hort, entre d'altres. També s'han exposat aquells serveis que no necessiten un espai físic i que podrien oferir-se no solament a persones usuàries de l'equipament: servei d'ajuda al domicili, àpats a domicili, podologia o neteja al domicili.

El grup participatiu defensa un equipament on el model d'atenció se centri en la persona, la qual pugui prendre les seves decisions: si participen o no en les activitats, si volen sortir de l'edifici o fer coses individualment, per exemple. S'establirien uns horaris flexibles i habitacions personalitzades, així com es potenciaria l'ús de les noves tecnologies per connectar el centre amb l'exterior i la implicació de les famílies.

En aquesta línia, es proposa un equip directiu rotatori que tingui en compte les persones residents i format no només per gestors, sinó també per professionals de la sanitat o de l'atenció a la gent gran. També serien les persones usuàries les què decidirien les activitats, mitjançant assemblees dinamitzades per professionals. Fins i tot, aquestes activitats, podrien ser impartides pels mateixos usuaris i obertes a tota la ciutadania, les quals es donarien a conèixer a través del web de l'equipament, que s'utilitzaria com a una eina de difusió.

S.R.

Més imatges:
ImgBox1

20/7/2018


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email

Continguts relacionats amb aquest:
- El govern municipal presenta el projecte de residència per a gent gran al conseller d'Afers Socials [Notícies]





ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació