Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Reducció de l'IBI i millora del servei de teleassistència a les Ordenances Municipals del 2019

Imatge
El dimecres, dia 7, a les 19h30 de la tarda, es va celebrar el ple extraordinari per aprovar les ordenances municipals 2019. L'encarregada de presentar les novetats va ser la regidora d'Hisenda, Pilar Castillejo, que va destacar les millores per al servei de teleassistència i la rebaixa d'un 2,5% de l'IBI, que suposarà una reducció d'uns 200.000 € en matèria d'ingressos per a l'Ajuntament de Ripollet.

A més, s'ha introduït un augment del 2,5% sobre l'impost de vehicles de motor, una modificació per fomentar les instal·lacions de carregadors elèctrics als edifiics, l'eliminació del cobrament de la plusvàlua per aquells tercers que puguin demostrar que han venut propietats amb pèrdues, i les noves taxes relacionades amb la cuina del mercat i les infraccions de trànsit.

Les ordenances es van aprovar en primera ronda amb el vot positiu del govern de Decidim, l'abstenció d'Esquerra Republicana, Partit Socialista, Partit Popular i la regidora no adscrita Mònica Laborda; i el vot negatiu de Ciutadans. Laborda va lamentar que "no hi va haver prou temps entre la presentació de les ordenances i el ple extraordinari", de manera que els partits de l'oposició no van tenir temps d'estudiar els canvis en profunditat.

Lurdes Serra, del grup municipal d'Esquerra Republicana, va considerar que les millores "no són les ordenances progressives que des del principi s'exigia", i que no veien bé "abaixar impostos sense un objectiu concret".Víctor Diéguez, portaveu del Partit Popular, va acusar el govern de Decidim de celebrar "el seu primer acte electoral", i es va queixar de la pujada de l'impost de vehicles, perquè considera que "no és un municipi que pugui presumir d'un transport públic".

Josep Gabarra, del grup municipal de Ciutadans, va considerar que la baixada s'hagués hagut de fer abans, i va expressar que ell creu que el nou impost metropolità ocuparà l'espai que deixa la baixada de l'IBI. Luís Tirado, del Partit Socialista de Catalunya, va lamentar el que des del seu partit creuen que és una tardança a l'hora d'abaixar els impostos, però celebren que s'hagi arribat a aplicar.

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va expressar la dificultat d'obtenir majories clares a l'hora de pactar unes ordenances en el passat, i va lamentar no haver pogut arribar a unes polítiques més redistributives, però va expressar satisfacció per haver aconseguit tirar-les endavant.

A.B.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3 ImgBox4

8/11/2018


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ