Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
L'AFA Els Pinetons ocuparà avui l'espai del centre educatiu per reclamar l'Institut Escola

Imatge
L'Associació de Famílies (AFA) Els Pinetons va decidir, en una assemblea celebrada dimecres, ocupar l'espai del centre educatiu avui divendres, a partir de les 16.30 h. Aquesta és una de les accions que l'AFA portarà a terme durant els pròxims dies per reclamar el seu Institut Escola. De fet, ahir, algunes famílies van participar en un taller de pancartes, elaborades per omplir l'escola i els voltants amb missatges reclamant l'Institut Escola, i en l'acció reivindicativa 'Cridem per l'IE Pinetons', la qual va consistir a fer soroll, amb cassoles, xiulets o megàfons, coincidint amb l'inici del Consell Escolar que es portava a terme en el centre.

L'objectiu d'ocupar l'espai, aquest divendres, és celebrar una assemblea per confeccionar un calendari d'accions reivindicatives i visibilitzar la problemàtica, cintant mitjans de comunicació i representants polítics. Segons l'AFA, actualment, s'estan portant a terme negociacions polítiques que apunten a la construcció de l'Institut Escola El Martinet per al curs vinent. "No és oficial, però és oficiós", explicava Vanessa Raja, portaveu de l'AFA, durant l'assemblea celebrada el passat dimecres: "És molt lícit que es faci a El Martinet, però com es justifica que no es faci aquí, on tenim una necessitat urgent?". #HoVolemTot és l'etiqueta triada per reclamar l'Institut Escola Els Pientons. Segons l'AFA, "estan pagant la mala planificació de secundària" al municipi, i l'Institut Escola "ajudaria a descomprimir els instituts que tenim", a més de "garantir la metodologia educativa renovadora que vam triar a P3".

Raja feia una crida a la participació a les 500 famílies amb infants escolaritzats a l'Escola Els Pinetons, assegurant que "s'estan prenent decisions ara i hem de reaccionar ràpidament". D'aquí el lema de la seva reivindicació: 'Tu ets decisiu. Ara o mai'. Segons l'AFA, la direcció del centre recolza el seu dret a demanar i també reben el suport de l'Ajuntament, qui no té competències en aquesta matèria, però el veuen com a un interlocutor amb el Departament d'Ensenyament: "Si estem disposats a fer força i pressionar, ens escoltaran, negociaran i buscaran alternatives", deia Raja.

Durant l'assemblea, es va informar les famílies d'un projecte alternatiu plantejat per l'AFA: donat que no existeix temps material per construir un nou edifici que pogués acollir l'Institut, es proposa que l'Institut Escola neixi en espais alternatius. María José Morcillo, membre de l'associació, exposava també el "somni", com ella mateixa el definia, en relació a l'Institut Escola: "Podria ser un espai polivalent: institut de dia i escola d'adults i de música a la nit, oberta a tothom".

Tot i que encara està per definir el calendari d'accions reivindicatives, algunes famílies participaran la concentració que convoca el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) el dissabte, 17 de novembre, a la plaça Universitat de Barcelona. L'AFA Pinetons és una de les associacions afectades per l'aplicació del decret de menjadors del Departament d'Ensenyament i, a més de reclamar que s'inverteixi el 6% del PIB en educació, a la manifestació s'exigirà un nou decret de menjadors que inclogui la gestió per part de les AMPA.

S.R.

Més imatges:
ImgBox1

16/11/2018


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ