Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet: entre el passat i el futur

Imatge
Vallès: fabricar passats, fabricar futurs és una obra construïda per diverses peces i diferents formats que té com a punt de partida la vida i l'imaginari de les persones del Vallès. Es tracta d'un projecte de l'artista Claudio Zulian que sorgeix arran d'una iniciativa de La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona. Ripollet serà un dels municipis que hi participarà, juntament amb Sabadell, Terrassa i Cerdanyola. A més, el projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la producció és de l'associació cultural Imágenes Imaginario i Acteon. El projecte, que ha estat presentat aquest matí al Centre Cultural, compta amb 15 videoinstal·lacions, una tertúlia oberta i un taller de videocreació.

La reflexió sobre la història i el futur d'una comarca industrial, com és el Vallès, necessita de nous instruments i noves imatges que siguin capaces de funcionar com un mirall que permeti la reflexió, sobretot en un moment de tants canvis com el que vivim. És així com es poden plasmar les transformacions dels treballs, el pobles, les formes de vida, i preguntar-nos sobre tot això. Pensar la història significa explorar la profunditat del temps i la memòria. Una vegada creada aquesta possibilitat, es pot començar a il·luminar el futur.

D'aquesta manera, es podran veure un total de 15 videoinstal·lacions que exploren el territori de la comarca. Quan ens referim al territori, al·ludim a quelcom on es barregen les dimensions reals (com els edificis o les carreteres), amb altres dimensions imaginàries (com les llegendes urbanes, les fotografies, les pel·lícules o les memòries col·lectives). Vallès: fabricar passats, fabricar futurs explora 15 indrets del territori amb la voluntat de tantejar ambdues dimensions: les físiques i les imaginàries per tal de crear com un atles artístic i a la vegada, històric, geogràfic, cultural i emocional del Vallès.

Per tal d'escoltar totes les veus possibles, s'ha pensat en crear una tertúlia i un taller amb l'objectiu de reflexionar sobre els aspectes de la història o de les aspiracions de la ciutat i la comarca. Alhora convidar a tots els ciutadans a participar d'aquesta conversa que és el que pròpiament constitueix el territori.

Així, durant el mes de desembre durem a terme aquesta tertúlia i taller:

- El 20 de desembre, a les 20h, al Centre Cultural: tertúlia oberta a tothom sota el títol 'Ripollet, entre el passat i el futur'. Amb la participació de Claudio Zulian, el director de La Virreina Valentín Roma, les periodistes Àngels Leiva i Montse Frisach i l'historiador Ramon Martos.

- El 20 i 21 de desembre de 16.30 a 19.30h taller de videocreació El passat i el futur de Ripollet. Amb l'objectiu de rodar el paisatge industrial del municipi. Inscripcions al Centre Cultural.

NP / A.B.


4/12/2018


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ