Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Presentat el Pla d'Acció dels polígons industrials i la nova Associació d'empreses de Ripollet

Imatge
L'Ajuntament ha presentat aquest dimarts, 18 de desembre, en roda de premsa el Pla d'Acció dels PAEs (Polígons d'Activitat Econòmica) de Ripollet, fruit del treball realitzat en la línia de foment de la reindustrialització i noves activitats econòmiques. Aquest era un dels objectius de mandat del Pla d'Acció Municipal en l'àmbit de desenvolupament Econòmic. L'acte també ha servit per presentar la nova Associació d'empreses de polígons industrials, impulsada des de l'Ajuntament i que compta amb el suport tècnic de l'Àrea Metropolitana. Es tracta del resultat de les dues línies d'actuació estratègiques per impulsar la reactivació econòmica de la ciutat, iniciades l'any 2017 amb la creació d'un servei d'atenció a les empreses.

Cens, diagnòstic i Pla d'Acció
El punt de partida del Pla d'Acció dels polígons va ser l'elaboració d'un cens d'empreses, l'any 2017, amb un resultat de 339 empreses a 9 polígons industrials. A partir d'aquest cens, durant el primer semestre de 2018, es va realitzar un diagnòstic de la situació actual dels polígons industrials, naus i solars del municipi, obtenint una radiografia del seu estat en diferents aspectes, com ara el físic, l'ocupació de naus, serveis bàsics, comunicacions i accessos, entre d'altres.

Paral·lelament, des del Servei d'atenció a les empreses, s'han visitat empreses, s'han realitzat reunions amb grups de persones empresàries per escoltar les seves demandes i inquietuds, i s'ha treballat per fomentar l'impuls de l'associacionisme empresarial, com un instrument de força en la reactivació econòmica del territori i fins ara inexistent.

Associacionisme empresarial
L'alcalde, Jose M. Osuna, ha celebrat la creació de l'Associació d'empreses de Ripollet, que "esdevé un interlocutor necessari per marcar les línies de treball i consensuar les actuacions futures". Osuna també ha agraït la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per oferir suport tècnic a l'Associació en la seva constitució i gestió de funcionament. Des de l'AMB, Pere Soler ha explicat que des de l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic han estat treballant en la dinamització de les entitats empresarials, com és el cas de la de Ripollet i que ara inicien una segona fase de consolidació, "per ajudar-les a créixer, adequant-nos a les necessitats de cada municipi i entitat". Amb la presència de tots els membres de la junta de la nova Associació d'Empreses de Ripollet, el seu president, Jesús Chorrero, ha agraït a l'Ajuntament que donés el primer pas per a la seva creació i ha mostrat la seva voluntat de treballar conjuntament per la millora dels polígons de Ripollet. L'entitat, que compta amb una vintena de socis de la majoria de polígons de Ripollet, ja ha fixat un calendari per a 2019 de reunions mensuals. Chorrero també ha agraït el suport de l'AMB, amb qui espera continuar comptant per a consolidar-se i créixer.

Pla operatiu amb 54 accions
El Pla d'Acció dels p0lígons compta amb un total de 54 accions, distribuïdes en 6 àmbits d'actuació, amb un calendari d'execució fins al 20125. Els objectius estratègics del pla són:
-Millorar la conservació dels polígons industrials
-Planificar la prestació de serveis diversos que responguin a les necessitats de les empreses instal·lades
-Adaptar els polígons als nous requeriments de competitivitat econòmica
-Generar l'entorn necessari per a què els PAE esdevinguin espais d'atracció de noves empreses i inversions generadores d'autoocupació i innovació
-Promoure de manera continuada la venda/lloguer dels espais

A finals de novembre, l'Ajuntament de Ripollet, conjuntament amb el de Montcada, ha presentat un projecte a la Convocatòria de Plans Integrals del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona que ascendeix a aproximadament 1 milió d'euros, dels quals es sol·licita una subvenció de 850.000 euros. El projecte inclou millores en la canalització i consum d'aigua, l'enllumenat, l'accessibilitat, la mobilitat i la connexió dels polígons amb la zona urbana i la vegetació, així com la instal·lació de panells informatius, amb la situació i llistat d'empreses ubicades a cada polígon.

El Pla d'Acció implica un important treball en xarxa amb ajuntaments veïns, com és el cas del projecte presentat, així com amb els membres del grup de treball de la conca del Ripoll i la riera de Caldes (CRIRC). La seva execució també requereix el suport d'altres administracions i ens, com el SOC, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l'AMB o la Diputació de Barcelona i una concertació de les actuacions a realitzar amb el teixit productiu local.

NP/S.R.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

19/12/2018


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


Continguts que el poden interessar:
- Obre el punt d'informació sobre els nous valors cadastrals.
- Nova revisió cadastral dels immobles de Ripollet.
- Arriba la nova targeta del comerç de Ripollet.
- Iniciats dos nous plans d'ocupació amb 18 persones contractades.
- Encants dels aturats.
- L'Associació Venedors i Paradistes endega la campanya 'Per un Sant Joa ...
- Fira de Consum Estratègic.
- L'atur augmenta a Ripollet i disminueix al Vallès Occidental.
- Contractades 7 persones aturades com a agents comunitaris i auxiliars ...
- Comença la 4a edició del concurs 'El parany a l'aparador'.
ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ