Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Generalitat i Ajuntament anuncien que Ripollet tindrà els dos instituts escola el curs vinent

Imatge
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí les escoles El Martinet i Els Pinetons, acompanyat de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna; del regidor d'Educació, Oriol Mor; del director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, i del director dels Serveis Territorials al Vallès Occidental, Jesús Viñas. Després de mantenir una reunió amb les direccions dels dos centres, personal docent i representants de les famílies, Generalitat i Ajuntament han anunciat que Ripollet tindrà els dos instituts escola El Martinet i Els Pinetons el curs vinent i que treballaran per ampliar l'oferta tant de Batxillerat com de formació professional al municipi, així com per aconseguir que "tots els centres de primària tinguin uns projectes educatius singulars", com ha destacat el conseller d'Educació. Es tracta, com ha afegit l'alcalde, "de reformular el mapa educatiu, enfortint el projecte al nostre municipi, dels 0 als 16 anys".

"Hem hagut de prendre decisions en tots els camps, perquè la ciutat necessitava una empenta en el seu sistema educatiu", ha explicat Bargalló, qui també ha demanat el compromís d'entendre que tant el Departament com l'Ajuntament faran propostes, algunes d'elles provisionals, que requeriran "sacrificis de tothom".

Els instituts escola, una realitat pel curs 2019-20
El projecte de fer els dos instituts escola a Ripollet és una reivindicació que finalment serà una realitat gràcies a mesos de feina del Departament, l'Ajuntament, els centres educatius i les famílies. Un procés on també ha participat el grup d'ERC.

Quant a l'Institut escola El Martinet, es preveu que durant un any caldrà reutilitzar els espais actuals, fins que el curs 2020-21 ja estigui acabada l'obra nova que construirà la Generalitat a la part exterior de l'edifici actual. Actualment s'està fent l'estudi dels espais, per veure si la mateixa escola ja pot acollir el 1r d'ESO, tot i no descartar que es pugui instal·lar un mòdul.

Fer l'Institut escola Els Pinetons requerirà la readequació d'espais i prèviament caldrà utilitzar d'altres edificis municipals. Així, el curs vinent l'Ajuntament cedirà les instal·lacions de la Casa Natura, després de fer diverses visites amb arquitectes del Departament. En paral·lel, l'Ajuntament accelerarà els tràmits per a la construcció d'un nou edifici municipal, a la zona dels Pinetons, que acollirà l'escola de música i, provisionalment, els alumnes de l'Institut escola Els Pinetons. Aquest és un esforç que farà l'Ajuntament, donat que el Departament ja va anunciar que no podria assumir les dues noves construccions en un mateix municipi.

Més Formació professional i Batxillerat
L'Ajuntament també treballa amb el Departament l'ampliació de la Formació professional i de Batxillerat. Aquesta darrera proposta s'està treballant amb Serveis Territorials, amb l'objectiu de poder oferir el Batxillerat artístic, que actualment no existeix a l'oferta local. Així, els instituts escola aniran acompanyats "de l'ampliació de l'oferta de secundària per lluitar contra la massificació i la segregació, donant una oferta potent i amb una visió global", ha explicat l'alcalde.

NP/S.R.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3 ImgBox4

10/1/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ