Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Treballs de retirada de les moreres malaltes a Ripollet

Imatge
Els arbres estan greument afectats per un escarabat-vespa asiàtic

Aquesta setmana ha continuat la retirada dels arbres malalts del municipi, en aquest cas les 8 moreres de l'espai de lectura Maria Aurèlia Capmany, infestades per l'escarabat-vespa Xylotrechus chinensis. Aquesta mesura s'ha pres davant el perill imminent de caiguda de branques, evitant un risc per a les persones, en certificar que l'afectació interna dels arbres era molt gran. La retirada de les moreres malaltes a l'Espai Maria Aurèlia Capmany es va efectuar entre dilluns i dimarts, 3 i 4 de juny, en detectar el mal estat intern dels arbres.

Una espècie devastadora

Es tracta d'una nova espècie invasora a Europa, d'origen asiàtic, que afecta principalment moreres, però també s'estudia la seva afectació en perers, pomers i vinyes. L'efecte de l'escarabat-vespa en les moreres és devastador, ja que les seves larves s'alimenten dels troncs i les branques de l'arbre, interrompent el flux de sàvia i produint la mort de l'arbre si l'afectació per larves és gran. Aquest ha estat el cas de les moreres de l'espai Capmany, uns arbres que, tot i tenir un aspecte extern saludable, tenien l'estructura danyada.

La retirada dels arbres malalts del municipi va acompanyada de les actuacions pertinents de substitució de l'arbrat i adequació de l'espai públic per al normal desenvolupament de l'activitat quotidiana als parcs i carrers de Ripollet.

Ndp /A.B.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

12/6/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior