Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
L'Ajuntament signa el conveni per consolidar el Punt d'Orientació Jurídica

Imatge
Dimarts, 11 de juny, en una roda de premsa, l'Alcalde de Ripollet, José M. Osuna i el Degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Manolo Hernández, van signar el conveni del Punt d'Orientació Jurídica. Ha estat a conseqüència dels resultats positius que ha donat el període de prova del servei, que portava operatiu des del 15 de març i que actua una vegada a la setmana. Les dotze jornades que s'han dut a terme fins ara han tingut un total d'unes 60 visites, amb tanta assistència que els torns es dónen a tres setmanes vista.

Es tracta d'un servei gratuït, que s'ofereix cada divendres, de 10 a 13 h, en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats de Sabadell. Els lletrats encarregats del servei proporcionen orientació jurídica en temes com habitatge, serveis socials, consum i qualsevol altre assumpte que es treballi en l'àrea de Justícia Social, tret d'assumptes laborals i d'atenció a la dona. A banda d'analitzar la viabilitat de la demanda, l'advocat o advocada del servei informa el ciutadà sobre la documentació i requisits necessaris per sol·licitar el dret d'assistència jurídica gratuït. Si ho consideren pertinent i l'usuari reuneix els requisits, els lletrats podran derivar directament l'expedient als jutjats de Cerdanyola del Vallès, per tal d'assignar-li un advocat.

L'encarregada de presentar els resultats ha estat la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, que ha comentat que les consultes més comunes han estat "assegurances, bancs, companyies telefòniques compres online, habitatges, problemes veïnals, separacions matrimonials, subministraments", entre altres. Ha volgut destacar l'habitatge com a l'àrea que més consultes ha rebut, ja sigui per lloguers, problemes amb propietaris o desnonaments.

El degà del col·legi d'advocats, Manolo Hernández, ha volgut felicitar a l'Ajuntament per la iniciativa que, segons ell, "indica una proximitat a la ciutadania", i ha garantit que "el col·legi es compromet a proveïr professionals amb una gran experiència i formació específica en matèries com la llei de segona oportunitat i els processos d'adjudicació d'assistència jurídica gratuïta, entre d'altres".

L'alcalde, J. M. Osuna, ha expressat que "per a l'Ajuntament, tenir aquest servei és una gran notícia, perquè a dia d'avui, els ciutadans solen tenir dubtes pel que fa a la legislació, ja sigui per la vessant quotidiana o per altres temes, i creiem que un punt com el d'orientació jurídica és un pas molt important per defensar els drets de les persones".

Recordem que a banda d'aquest servei, des de Drets Socials ja es facilita un servei d'assessorament jurídic en casos de violència de gènere, per part del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), així com el servei d'assessorament legal cap a l'estranger. Per tal d'utilitzar el servei d'orientació jurídica, cal demanar cita prèvia a Drets Socials, c. de Can Masachs, 18-20, al telèfon 935 046 007 o al correu electrònic serveiorientaciojuridica@ripollet.cat.

A.B.

Més imatges:
ImgBox1

12/6/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ