Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Cloenda de la primera edició del tastet d'oficis 'De la horta al plat'

Imatge
Aquest dimecres, 11 de juny, s'ha celebrat l'acte de cloenda del "Tastet d'Oficis: de l'horta ecològica al plat", dirigit a joves que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament. S'ha fet a la cuina del Mercat Municipal, on s'han ofert canapès a les persones que s'hi han acostat i s'ha ofert una mostra del què els deu participants del curs han après durant els sis mesos de formació.

Carme Pascual, tècnica d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet, ha mostrat la "satisfacció per part del patronat pel bon funcionament del programa" i esperen poder repetir-lo el curs que ve, que se sumaria als altres Programes de Formació i Inserció (PFI) que ja ofereix el PMO. Una de les usuàries, Lucía Gómez, ha comentat que el programa l'ha ajudada a "decidir el que vull fer, que és la cuina, però també m'ha ensenyat coses que no m'esperava, com ara plantar hortalisses, que no hagués pensat mai que faria".

El tastet d'oficis és un projecte impulsat des de l'Ajuntament de Ripollet, a través del PMO, dins del Programa de Transicions Educatives de la Diputació de Barcelona. L'objectiu final del projecte és que els participants retornin a la formació professional o acadèmica. Durant el programa, els joves han tingut l'oportunitat de rebre 50 h de formació en l'àmbit de l'agricultura (conreu d'horta) i de l'hostaleria (cuina i cambrer).

Aquest projecte té entre els seus objectius facilitar i acompanyar als joves i les joves en el procés de presa de decisions. Es treballa en la definició d'itineraris personals i laborals i es proporcionen estratègies i experiències amb la finalitat de què retornin als estudis. Entre les activitats proposades es troben tallers per treballar el desenvolupament personal, conèixer el mercat de treball, descobrir en què consisteix l'emprenedoria o quines vies se'ls ofereixen per retornar al sistema educatiu.

D'altra banda, el jovent participant té l'oportunitat de rebre formació vinculada al tastet d'ofici (conreu d'horta, cuina i cambrer), amb l'aportació de valors afegits com són la preocupació pel medi ambient, la sostenibilitat o la importància de la innovació. Aquesta experiència es veu enfortida amb sortides per conèixer experiències professionals dutes a terme en l'entorn proper.

A.B.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3

13/6/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ