Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

L'atur augmenta a Ripollet i disminueix al Vallès Occidental

Imatge
Malgrat la tendència durant els passats mesos, l'atur a Ripollet ja supera el de fa un any. Així ho indiquen les dades de l'Infoatur de Maig, que registren 2.460 aturats, un 12,95% de la població, 25 persones més que al maig de 2018. Aquest número supera en més de dos punts a la mitjana del Vallès Occidental i dos punts i mig més a la mitjana de Catalunya. Tot i la pujada a Ripollet, la comarca experimenta una reducció de l'atur de gairebé un miler de persones respecte al 2018.

La desocupació afecta de forma més significativa a les dones, que registren 27.896 aturades a tota la comarca, gairebé 9.000 més que els homes. A Ripollet, la diferència és d'unes 500 persones. Pel que fa a la mitjana d'edat, tots els grups disminueixen l'atur al maig i, més intensament, els joves de 16 a 29 anys (-3,8%) i els de la franja de 30 a 44 anys (-2,1%). Els joves i els majors de 55 segueixen essent els més afectats, un 10,39% i un 20,47% respectivament. A Ripollet, per contra, el grup més afectat és el d'entre 33 i 44 anys, amb 799 aturats registrats.

L'activitat econòmica que més redueix el nombre de persones aturades són les relacionades amb l'ocupació, seguides a distància se situen les activitats de serveis de menjar i begudes i el grup sense ocupació anterior. Per contra, les activitats que tenen un major augment de persones aturades respecte l'abril són la construcció d'immobles, les relacionades amb la consulta empresarial i l'activitat d'altres materials de transport.

A.B.

Icona Enllaç a fitxer extern
 [Obrir]

13/6/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior