Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet es tornarà lila durant la Festa Major

Imatge
Aquest matí s'ha presentat el protocol d'agressions sexistes i lgtbifòbiques que s'activarà durant la festa major, un programa d'acció que englobarà formació per a personal de l'Ajuntament i entitats, la disponibilitat d'informació i ajuda a tots els estands i guinguetes de la festa, un punt lila itinerant en forma de parella i una forta col·laboració amb la Policia Local i Mossos d'Esquadra.

La presentació ha estat en una roda de premsa, que ha comptat amb representants de la majoria de grups que han format el grup motor per crear aquest protocol: la regidora de Feminismes, Meritxell Caler, la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, Cèlia Castella, educadora social, i Mar Torres, responsable del Kftí i membre de la parella itinerant. També ha comptat amb la participació de Reme Herrera, tècnica de Comunicació, que ha presentat els grafismes del protocol, falques i vídeos que s'han creat amb la col·laboració del Comitè de Dones i diversos materials que estaran disponibles durant la festa i distingiran els punts d'atenció en cas d'agressió.

La regidora de Feminismes, Meritxell Caler i la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, s'han encarregat de presentar el protocol. Caler ha explicat que l'origen d'aquest protocol és "un aprenentatge després del Punt Lila de la Festa Major del 2018, on vam veure que ens havíem quedat curts i volíem veure una festa totalment lliure de sexismes" i que "malgrat que no hi va haver agressions físiques, sí que hi va haver comportaments discriminatoris, i en especial l'Ajuntament vol augmentar la prevenció davant de casos com la 'manada'".

El protocol, que s'activarà a tota la festa major, estands, entitats, personal de l'Ajuntament i Policia, entre d'altres, ha de ser un "exemple", segons Muñoz. "No podem exigir que la societat sigui el que no és, hem de ser un exemple, i cal anar a totes". Cèlia Castella, educadora social, ha parlat del grup motor que ha dut a terme aquest protocol, del que formen part Serveis Socials, el SIAD, Cultura, la Biblioteca, Patrimoni i Comunicació, "amb la idea de participar de forma transversal entre tots els departaments de l'Ajuntament, i començar amb la Festa Major". La formació es durà a terme el divendres 19 per al personal de l'Ajuntament, i el dilluns 22 per a les entitats.

Parella itinerant identificada
A banda dels punts d'atenció, que es trobaran a cada establiment i guingueta de la festa, la novetat d'aquest any és el punt itinerant jove, que formarà una parella del Casal de Joves, a qui es trucarà des del punt i acompanyarà a les víctimes durant el procés fins que se solucioni. Aquesta parella actuarà de nit, de les 12 a les 5 h de la matinada, tot i que el protocol estarà actiu durant tota la festa major, i s'atendrà pels canals normals fora d'aquestes hores.

La parella anirà vestida amb una samarreta amb material reflectant, cosa que facilitarà la seva identificació. Mar Torres, que formarà la parella itinerant, ha expressat que "espero que no fem falta, i que aquest protocol no es quedi només a Festa Major sinó que es porti més enllà. Encara veiem coses molt fortes amb els i les joves amb qui treballem, i tenir suport de l'Ajuntament és molt important". Qualsevol situació d'agressió sexista o LGTBIfòbica serà atesa trucant al telèfon 689 287 967, que portarà la parella en tot moment.

Finalment, Reyes Muñoz ha reiterat que "costa denunciar una agressió, volem estar al seu costat, visibilitzar aquests casos i evitar que passin, a més de crear un sistema de corresponsabilitat. Tant si et sents agredit com si veus una agressió, s'ha d'actuar, el punt lila som tots".

AB

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

16/7/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ