Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet referma el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica

Imatge
Després que molts Ajuntaments de Catalunya rebessin, a primers d'agost, una carta d'Endesa reclamant un suposat deute de les persones i famílies en condicions socials i econòmiques de vulnerabilitat, la setmana passada es produïen dues reunions per a consensuar la posició de les administracions locals catalanes. Ripollet i la resta d'ajuntaments han refermat el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica i treballen conjuntament en un nou model energètic i per dotar-se d'eines que els permeti executar la llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

El passat dimecres, 4 de setembre, va tenir lloc la primera reunió, convocada per la Diputació de Barcelona, que va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, juntament amb representants de 135 municipis més. En aquesta reunió es va establir la necessitat de fer un treball conjunt de totes les administracions implicades, per tal de cercar una solució que podria passar per un conveni amb la companyia subministradora i que donaria cobertura a tots els municipis de Catalunya. Aquest treball conjunt anirà liderat per la Generalitat de Catalunya. "El paper de la Generalitat no ha de ser el de fer front al deute, sinó el de dotar de recursos als ajuntaments perquè puguem executar la llei 24/2015", ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Socials, Habitatge i Urbanisme, Reyes Muñoz.

La segona reunió, celebrada el dijous, 5 de setembre, va tenir lloc a l'Ajuntament de Terrassa, amb l'assistència de la regidora Reyes Muñoz. Aquesta trobada va comptar amb representants de municipis de tot Catalunya, de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i de la Taula del Tercer Sector. En aquesta reunió es va posar de manifest el compromís municipal en la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable. Per això, s'està treballant en una declaració conjunta i una moció per a debatre en el proper Ple del mes de setembre, en suport a la llei 24/2015 i contra el tall del subministrament elèctric a famílies amb deutes de consum. Alguns dels punts importants que recolliria aquest text seria el no reconeixement de cap deute, demanant que sigui l'empresa la que es faci responsable, i la necessitat de treballar per un model energètic basat en el coneixement i la sostenibilitat.

NdP


9/9/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ