Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Uns 6.000 infants i joves comencen aquest dijous un nou curs escolar

Imatge
Aquest curs està marcat per l'estrena dels dos instituts escola i la millora de centres educatius. A més, uns 110 nens i nenes han començat ja el curs a les escoles bressol municipalitzades

Aquest dijous, 12 de setembre, està previst que comencin el curs 2019-2020 uns 4.140 alumnes d'Infantil i Primària (de P3 a 6è) i uns 1.870 alumnes de l'ESO. D'aquests, 380 començaran la seva etapa d'escolarització a P3 i uns 520 joves faran el pas a la Secundària. Aquest curs destaca per l'estrena de dos instituts escola, la municipalització de les escoles bressol i les obres de millora realitzades a molts centres educatius. El regidor d'Educació, Oriol Mor, ha assegurat que "estem molt contents, perquè tot i alguns problemes per encabir l'alumnat i alguna obra per acabar, hem pogut fer inversions a molts centres educatius, les escoles bressol han iniciat el curs municipalitzades i el curs podrà començar amb certa normalitat".

Durant aquest estiu s'han invertit uns 260.000 euros en obres de millora a diferents centres, de les quals resta per finalitzar la de la coberta del parvulari de l'escola Josep M. Ginesta. Quant als dos instituts escola, s'estan a punt d'enllestir les obres d'adequació de les instal·lacions de la Casa Natura per tal d'acollir l'Institut escola Els Pinetons, amb un cost d'uns 288.000 euros, i la instal·lació dels mòduls de l'Institut escola El Martinet, a càrrec de la Generalitat. Així i tot, els dos centres han comunicat que faran igualment aquest dijous la rebuda als alumnes de secundària i que han programat diferents activitats de coneixement de l'entorn, fins que puguin començar les classes amb normalitat, previsiblement, la setmana vinent.

Gran mobilitat d'alumnat
Les dades d'alumnes i ràtios són totes elles provisionals, tenint en compte que la regidoria d'Educació ha rebut una quarantena de noves peticions d'escolarització entre juliol i principis de setembre, algunes d'elles per resoldre. El pròxim 17 de setembre té previst reunir-se novament la Comissió de garanties d'admissió, per veure les altes i baixes que s'hagin donat i acabar de resoldre l'adjudicació de places, entre elles les de les quatre famílies que no han pogut accedir a la zona demanada i a les quals se'ls està fent l'acompanyament necessari. A més, enguany, el Departament d'Educació de la Generalitat va comunicar el tancament d'una línia de P3 a l'escola Escursell i en aquests moments són molt poques les places de P3 disponibles al municipi. En aquest sentit, Oriol Mor ha explicat que "som un municipi metropolità que suporta un centenar de matrícules vives durant el curs" i ha assegurat que "si finalment falten places, no ampliarem ràtios, sinó que exigirem la recuperació de la línia de l'Escursell".

La municipalització és un altre dels trets que caracteritzaran aquest curs. D'una banda, per les Escoles Bressol Municipals, ja gestionades per l'empresa pública Genera, i d'altra banda, per la creació del servei municipal d'Escola de Música, que serà gestionat de forma indirecta i que està a punt de ser adjudicat.

NdP

Més imatges:
ImgBox1

12/9/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ