Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Uns 6.000 infants i joves comencen aquest dijous un nou curs escolar

Imatge
Aquest curs està marcat per l'estrena dels dos instituts escola i la millora de centres educatius. A més, uns 110 nens i nenes han començat ja el curs a les escoles bressol municipalitzades

Aquest dijous, 12 de setembre, està previst que comencin el curs 2019-2020 uns 4.140 alumnes d'Infantil i Primària (de P3 a 6è) i uns 1.870 alumnes de l'ESO. D'aquests, 380 començaran la seva etapa d'escolarització a P3 i uns 520 joves faran el pas a la Secundària. Aquest curs destaca per l'estrena de dos instituts escola, la municipalització de les escoles bressol i les obres de millora realitzades a molts centres educatius. El regidor d'Educació, Oriol Mor, ha assegurat que "estem molt contents, perquè tot i alguns problemes per encabir l'alumnat i alguna obra per acabar, hem pogut fer inversions a molts centres educatius, les escoles bressol han iniciat el curs municipalitzades i el curs podrà començar amb certa normalitat".

Durant aquest estiu s'han invertit uns 260.000 euros en obres de millora a diferents centres, de les quals resta per finalitzar la de la coberta del parvulari de l'escola Josep M. Ginesta. Quant als dos instituts escola, s'estan a punt d'enllestir les obres d'adequació de les instal·lacions de la Casa Natura per tal d'acollir l'Institut escola Els Pinetons, amb un cost d'uns 288.000 euros, i la instal·lació dels mòduls de l'Institut escola El Martinet, a càrrec de la Generalitat. Així i tot, els dos centres han comunicat que faran igualment aquest dijous la rebuda als alumnes de secundària i que han programat diferents activitats de coneixement de l'entorn, fins que puguin començar les classes amb normalitat, previsiblement, la setmana vinent.

Gran mobilitat d'alumnat
Les dades d'alumnes i ràtios són totes elles provisionals, tenint en compte que la regidoria d'Educació ha rebut una quarantena de noves peticions d'escolarització entre juliol i principis de setembre, algunes d'elles per resoldre. El pròxim 17 de setembre té previst reunir-se novament la Comissió de garanties d'admissió, per veure les altes i baixes que s'hagin donat i acabar de resoldre l'adjudicació de places, entre elles les de les quatre famílies que no han pogut accedir a la zona demanada i a les quals se'ls està fent l'acompanyament necessari. A més, enguany, el Departament d'Educació de la Generalitat va comunicar el tancament d'una línia de P3 a l'escola Escursell i en aquests moments són molt poques les places de P3 disponibles al municipi. En aquest sentit, Oriol Mor ha explicat que "som un municipi metropolità que suporta un centenar de matrícules vives durant el curs" i ha assegurat que "si finalment falten places, no ampliarem ràtios, sinó que exigirem la recuperació de la línia de l'Escursell".

La municipalització és un altre dels trets que caracteritzaran aquest curs. D'una banda, per les Escoles Bressol Municipals, ja gestionades per l'empresa pública Genera, i d'altra banda, per la creació del servei municipal d'Escola de Música, que serà gestionat de forma indirecta i que està a punt de ser adjudicat.

NdP

Més imatges:
ImgBox1

12/9/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior