Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Es presenta el projecte d'acompanyament a persones LGTBI al mercat de treball

Imatge
El passat divendres es va presentar el dispositiu Mercat de Treball Especialitat LGTBI, un projecte que pretén acompanyar totes aquelles persones del col·lectiu LGTBI que ho necessitin en el mercat de treball. Aquesta iniciativa, que neix arran del Pla Local LGTBI i les mancances detectades en l'àrea de l'ocupació, especialment amb les persones dins el col·lectiu trans, pretén treballar tant amb les empreses com amb els mateixos treballadors. Aquest projecte s'ha treballat transversalment entre les regidories de Polítiques LGTBI i d'Ocupació.

A la presentació, el regidor de Polítiques LGTBI Fran Sánchez, va assegurar que en un principi es va buscar "enfocar a nivell d'ocupació les persones trans, que tenen més d'un 50% d'atur, i a partir d'aquelles reunions es va començar a desenvolupar el pla". A partir d'aquí es va comunicar a les empreses de Ripollet l'existència del punt d'atenció LGTBI i la difusió dels seus serveis de formació de cara a les empreses.

La regidora d'Ocupació, Meritxell Caler, va afirmar que gràcies a una subvenció de la Diputació es va poder iniciar el projecte, que compta amb tres línies d'actuació: una diagnosi de la realitat actual tant amb empreses com amb el col·lectiu LGTBI; unes sessions d'orientació laboral, tant individuals com en grup, per ajudar en la recerca de feina, i unes accions formatives a les empreses, personal tècnic i col·lectiu LGTBI. Segons Caler actualment "estem al punt de diagnosi, i desenvolupant l'atenció individualitzada cap a la gent que ja ens arriba".

Cristian Carrer, coordiandor tècnic de l'Observatori contra l'Homofòbia, va assegurar que l'important del projecte és que "treballa diferents arestes, no només treballa amb les persones del col·lectiu sinó a nivell de tot el municipi i les empreses". També va remarcar que no només s'atendrà a persones de Ripollet, sinó de tota la província de Barcelona, ja que "Ripollet és pionera i creiem que pot fer un efecte dominò perquè altres municipis adoptin aquesta idea".

Les persones interessades en aquest dispositiu poden contactar amb el Patronat Municipal d'Ocupació, bé presencialment al carrer de Sant Sebastià, 26, per telèfon al 935 807 642 o per correu electrònic a ayuste@ripollet.cat. També a través de les xarxes socials, amb l'usuari @ripolletocupa.

JPL

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3

7/10/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ