Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Comencen els actes commemoratius del 25N a Ripollet

Imatge
L'Ajuntament i la Taula Feminista han preparat un extens programa d'activitats sota el lema 'Ens volem vives' i el hashtag #ProuFeminicidis

Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones, que se celebra el 25 de novembre, l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Taula Feminista, ha elaborat un extens programa d'activitats que tindran lloc entre el 18 i el 27 de novembre. "Tot i que cada dia hauria de ser 25N, creiem que cal fer una aturada i posar el focus en aquesta data, ja que les dades són alarmants del que portem de 2019, amb 90 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles", va explicar Meritxell Caler, regidora de Feminismes, durant la roda de premsa de presentació, el passat divendres 8 de novembre.

Atenció, prevenció i visibilització
Caler va explicar les línies en les que l'Ajuntament treballa per lluitar contra els feminicidis i qualsevol violència envers les dones. "Com a govern municipal no podem fer res per canviar la jurisprudència, però sí podem treballar en diverses línies com l'atenció a les dones i per això vam crear el SIAD". Aquest servei d'informació i atenció a les dones ha atès durant el que portem d'any 2019 a un total de 344 dones, ha realitzat 66 atencions psicològiques i 63 atencions jurídiques. Es tracta d'acompanyar i donar eines a dones que han patit o pateixen violència masclista.

L'altra línia és la preventiva, iniciada amb el punt lila de Festa Major i a través del protocol que es va treballar dins del SIAD i on es coordinen diferents departaments, serveis i cossos policials. Pel que fa al punt lila, la regidora ha assegura que "ha sigut molt positiu perquè aquesta visibilització i aquesta corresponsabilitat que va generar ha fet que no tinguéssim casos de violència masclista".

La darrera línia de treball és la de la visibilització, tal com es va fer amb el dispositiu lila de Festa Major i ara amb el programa dissenyat pel 25N. "No volem que la data passi desapercebuda i hem treballat conjuntament aquest programa des de la taula feminista, per crear consciència col·lectiva i que connecti amb el municipi, generant-lo amb diverses veus i amb dones que ja treballen en aquesta línia". La Taula Feminista, que ha treball el programa durant gairebé un mes i mig, està formada per tècniques de diverses àrees de l'Ajuntament, pel SIAD, per entitats feministes i per altres que s'han anat sumant.

El programa 'Ens volem vives', amb activitats entre el 18 i el 27 de novembre, compta amb diverses exposicions, tallers i formacions, una xerrada, vídeo fòrum i teatre fòrum, projeccions de cinema, un programa de ràdio especial, una sessió de l'hora del conte per a infants i una lectura conjunta del llibre 'Tothom hauria de ser feminista". Aquesta lectura serà el primer dels actes previstos pel dia 25, que continuaran amb una marxa lila pel municipi, a la tarda, la lectura del manifest i una acció de denúncia a càrrec del Comitè de Dones de Ripollet (Vegeu el programa al document adjunt).

NdP

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2
Icona Enllaç a fitxer extern
 [Obrir]

19/11/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació