Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Aquestes festes, 'La llum de totes' il·luminarà Ripollet

Imatge
La llum és l'element escollit enguany per vehicular la campanya de Nadal 2019 a Ripollet, desenvolupada des de l'Ajuntament de Ripollet per al comerç i la ciutadania del municipi. Així, la imatge de la campanya compta amb punts de llum que representen els desitjos i valors que es volen transmetre a través d'ella, com ara la responsabilitat social, el comerç de proximitat, la sostenibilitat i el residu zero. El tret de sortida serà l'acte d'encesa de la Il·luminació nadalenca, que tindrà lloc el pròxim 4 de desembre, a les 19 h, al Centre Cultural i que comptarà amb l'actuació de la Coral de l'escola Els Pinetons.

Quant a les activitats dirigides a la dinamització del comerç local i de proximitat, torna el bosc social, el trenet del Nadal, projeccions al Mercat Municipal, el concurs d'aparadors local i, com a novetat, els sortejos de la Targeta Més!, de Ripollet.

'Fem un Nadal + Sostenible'
La gran novetat del programa 2019 és la fira 'Fem un Nadal + sostenible', que tindrà lloc el 27 de desembre al matí, a la plaça de Pere Quart. Es tracta d'una mostra que pretén donar a conèixer noves formes d'economia que comparteixen la sostenibilitat com a punt en comú. Entre les nombroses propostes de tallers familiars i mostres que es faran aquell dia, hi ha un showcooking de cuina d'aprofitament, activitats vinculades al nostre passat vitivinícola, reparació de petits electrodomèstics, realització de sabons naturals i un taller d'elaboració de fanalets amb materials excedents d'indústries locals, amb els quals els infants podran donar la benvinguda als Reis Mags. Durant la jornada també hi haurà instal·lats estands de la Targeta Més!, i de recollida de joguines de la campanya 'Donem joc'.

Donem joc, campanya d'intercanvi de joguines
Un any més, l'Ajuntament amb la col·laboració de Protecció Civil i dels alumnes del CFGS d'Educació Infantil de l'Institut Lluís Companys, portarà a terme la campanya d'intercanvi de joguines 'Donem joc'. Les joguines, que han de ser noves o estar en bon estat, no han de ser ni bèl·liques, ni sexistes i tampoc peluixos. Es poden lliurar els dissabtes 7, 14 i 21 de desembre, de 9 a 14 h i de 17 a 21 h, davant del Centre Cultural. I el Divendres, 27 de desembre, a la plaça de Pere Quart, durant la mostra 'Fem un Nadal + sostenible', de 10 a 14 h. També hi haurà un punt fixe de recollida a les oficines de la Policia Local, del 7 al 21 de desembre, de 9 a 14 h. Per cada joguina es rebrà un tiquet per a bescanviar per una altra joguina el dia del Mercat d'intercanvi, que tindrà lloc el dissabte 28 de desembre, de 10.30 h a 13.30 h, a la pl. del Molí, i comptarà amb coca i xocolata i activitats infantils.

Tallers de Nadal per a totes les edats
Com és habitual, el mes de desembre trobareu a Ripollet un gran nombre d'activitats relacionades amb el Nadal a diferents equipaments municipals, especialment durant les vacances escolars, amb tallers a la Biblioteca, al Centre Cultural, al Casal de Joves i al Mercat Municipal. Enguany, un bon nombre d'aquestes activitats estaran relacionades amb la cuina, com ara les dues sessions que els alumnes de l'Oficina de Català oferiran a l'aula de cuina del Mercat Municipal, amb receptes de Nadal i festives de diferents països del món. També hi haurà tallers de cuina en família al Centre Cultural, elaboració de galetes al Casal de Joves i cuina de Nadal a la Biblioteca.

Patis oberts
Una altra novetat del programa és que durant el mes de desembre es podrà gaudir a l'Escola Tiana de la Riba de la iniciativa 'Patis oberts', amb activitats d'educació en el lleure i esportives per a infants i joves. El pati del centre restarà obert els dies 6 i 9, 23, 24, 27, 28, 30 i 31 de desembre al matí i els dies 7, 14 i 21 a la tarda (consulteu programa). A banda de les activitats diàries hi haurà tres activitats especials, que són el Caga tió del barri (24 de desembre), la festa de la llufa (28 de desembre) i una jornada de robòtica (30 de desembre).

'Un desig per compartir' 2019
Un any més, el consistori felicitarà el Nadal a través dels desitjos dels infants de Ripollet. És per això que ha convocat una nova edició del concurs 'Un desig per compartir', adreçat a tots els alumnes de 2n de primària del municipi, un total de 466 nens i nenes, que hauran de lliurar les seves nadales i desitjos fins al 13 de desembre, al Centre Cultural.
Per a participar hauran d'utilitzar el targetó que l'Ajuntament ha adreçat a totes les escoles de Ripollet i que també poden trobar al Centre Cultural. En l'elecció, es valorarà especialment aquells dibuixos i desitjos amb valors col·lectius, especialment, de caràcter solidari, responsable i social. Entre tots els targetons rebuts, s'escollirà la nadala institucional i els millors desitjos. Tots els guanyadors seran rebuts per l'alcalde la tarda del 5 de gener i tindran una sorpresa relacionada amb la Cavalcada de Reis, que enguany celebra els seus 51 anys d'història.

Il·luminem el Nadal
La il·luminació de Nadal instal·lada a carrers i punts concrets de la ciutat, que s'encendrà el pròxim 4 de desembre, restarà encesa fins al dia de Reis i serà semblant a la de l'any passat. Amb un cost de 36.984,80 euros, comptarà amb 36 figures de LED, 26 d'elles dobles; 40 cortines lluminoses de 6 metres de llarg; 3 arbres; tires i cordes de LED a diferents arbres de la ciutat i una cortina a l'antic dipòsit d'aigua. Enguany, a petició dels veïns i veïnes, s'ha ampliat la il·luminació a la rambla de Sant Andreu.

Cavalcada de Reis
Una de les activitats més esperades pels més petits és sense dubte, la Cavalcada de Reis, novament organitzada per Ripollet, Costums i Tradicions amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet. El programa d'activitats de l'Ajuntament de Ripollet compta enguany amb una carta que els nens i nenes podran retallar i escriure per a lliurar-la en persona a Ses Majestats, a qualsevol de les dues recollides de cartes que es fan al municipi.

Bosc Social
Un any més l'Ajuntament s'ha dirigit a tots els establiments comercials de Ripollet per posar a la seva disposició els arbres del Bosc Social, elaborats per membres del centre ocupacional Aspasur. Els establiments que vulguin adherir-se a la campanya, ho poden fer enviant un correu a l'adreça teixitcomercial@ripollet.cat. Per adherir-se, els establiments hauran d'aportar un regal per un infant (una joguina, un joc, un llibre, etc.), que es destinaran a la campanya d'intercanvi de joguines "Donem Joc". Els comerços adherits també rebran els adhesius "Comprat a Ripollet'", que atorguen un valor afegit a les compres realitzades al municipi, i tiquets del trenet de Nadal per a repartir a la ciutadania.

Trenet de Nadal
Coincidint amb les vacances escolars hi haurà dos trenets circulant per la ciutat amb dos recorreguts diferents. Un dels recorreguts, al matí i a la tarda, arribarà al barri del Pont Vell. Els trenets circularan els dies 27 i 30 de desembre de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h; el dia 31, de 10 h a 14 h; els dies 2 i 3, de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 20.30 h, i el dia 4 de 10 h a 13.30 h. Les parades estaran ubicades a la plaça de Pere Quart, exceptuant el dimarts 31 de desembre, quan se celebra el Mercat Setmanal i les parades passaran a estar ubicades davant del Centre Cultural.

Concurs d'aparadors
L'Ajuntament ha convocat el 5è concurs d'aparadors, obert a tots els establiments comercials, de serveis i de restauració del municipi, que hi vulguin participar. Les inscripcions es faran emplenant el formulari al web de l'Ajuntament entre l'1 i el 8 de desembre. Els premis són de 400, 300 i 200 €, a través d'una Targeta Més!, per a comprar als establiments de Ripollet adherits a la Plataforma de fidelització. Els guanyadors del concurs es faran públics el dia 20 de desembre de 2019 a la web i a les xarxes socials de l'Ajuntament. Un any més, els establiments de Ripollet també podran participar en el concurs "L'aparador" de la Cambra de Comerç.

Aquestes festes, la Targeta Més! de Ripollet regala experiències
La Targeta Més!, que l'Ajuntament va posar a l'abast de tots els establiments comercials, de manera gratuïta, el passat mes de juny, també estarà present aquest Nadal a Ripollet. A més dels descomptes que els establiments adherits estan aplicant, l'Ajuntament ha organitzat diferents sortejos, a banda del que té en marxa, en col·laboració amb l'Associació d'espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet, per a regalar entrades de teatre, creant sinergies entre comerç i cultura.
Els regals del sorteig de Nadal seran experiències i activitats:
- 12 premis de dues places pel trenet què participa en la Cavalcada de Reis.
- 6 places per realitzar un taller de cuina a l'aula de la cuina del Mercat Municipal, on es posa en valor el producte fresc i de proximitat que es ven al Mercat i la cuina multicultural, ja que aquest taller serà impartit per alumnes de l'Oficina de Català provinents de diferents països del món.
- 5 visites guiades pels murals artístics de Ripollet, #RipolletMurals, per viure l'art a l'espai públic de Ripollet.
El sorteig es farà entre totes les persones que utilitzin la Targeta Més!, de l'1 de desembre al 2 de gener de 2020, i se celebrarà en un acte públic, el dia 3 de gener a les 11 h al Centre Cultural. El llistat dels guanyadors es farà públic al web i a les xarxes socials de l'Ajuntament i a l'app de la Targeta Més!, el mateix dia del sorteig.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3

27/12/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior