Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Patronat]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments PMO
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   PMO virtual
      Correu al PMO
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
En marxa la 2a edició del Programa per a joves 'Tastet d'oficis: de l'horta ecològica al plat'

Imatge
L'Àmbit de desenvolupament econòmic de l'Ajuntament de Ripollet posa en marxa la 2a edició del programa d'orientació "Tastet d'Oficis: de l'horta ecològica al plat", dirigit a joves que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament. Es tracta d'un projecte impulsat des de l'Ajuntament de Ripollet dins del Programa de Transicions Educatives de la Diputació de Barcelona, que subvenciona un total de 10 places. L'objectiu final del projecte és que les persones participants retornin a la formació professional o acadèmica.

Durant el programa, que es durà a terme de febrer a juny de 2020, els i les joves tindran l'oportunitat de rebre formació en l'àmbit de l'agricultura (conreu d'horta) i de l'hostaleria (cuina i cambrer/a). Mitjançant el suport i acompanyament de la persona tècnica referent, durant la seva durada es treballa en la definició d'itineraris personalitzats i es proporcionen eines i experiències per potenciar el retorn als estudis. Entre les activitats proposades es troben tallers per treballar el desenvolupament personal, conèixer el mercat de treball, descobrir en què consisteix l'emprenedoria o quines vies se'ls ofereixen per retornar al sistema educatiu.

D'altra banda, el jovent participant té l'oportunitat de rebre formació vinculada al tastet d'ofici (conreu d'horta, cuina i cambrer), amb l'aportació de valors afegits com són la preocupació pel medi ambient, la sostenibilitat o la importància de la innovació. Aquesta experiència es veu enfortida amb sortides per conèixer experiències professionals dutes a terme en l'entorn proper.

Per a més informació, cal adreçar-se a l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Ripollet (Carrer de Sant Sebastià, 26) o trucar al telèfon 935 807 642, de dilluns a divendres, de 8.30 h a 14 h.

Primera edició amb resultats positius
Les dades dels resultats de la primera edició del programa Tastet d'oficis són força positives, donat que dels 10 alumnes participants l'any passat, 7 van decidir retornar al món acadèmic i tres van optar per la recerca activa de feina. Cinc dels alumnes, quatre dels quals van realitzar les proves d'accés a grau mitjà amb resultat de no apte, van retornar a l'oferta acadèmica a través de la inscripció als PFI del mateix Ajuntament. Un altre dels alumnes va iniciar estudis de disseny, mitjançant els cursos del SOC. Els altres tres alumnes van optar per la recerca activa de feina, dos d'ells relacionada amb l'hostaleria. En definitiva, tots els alumnes continuen en contacte amb el Servei local d'Ocupació, per a formació o aspectes laborals, gràcies a les derivacions en tutories individuals i a la jornada d'informació sobre el Mercat de Treball que van dur a terme les tècniques d'ocupació.

NdP


21/1/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e PMO
PMC
PAME
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ