Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet celebrarà la seva riquesa i diversitat lingüística

Imatge
Del 17 al 27 de febrer, la Biblioteca acollirà diverses activitats programades en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna.

El 21 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb l'objectiu de promoure i protegir el multilingüisme, així com la diversitat cultural. A Ripollet, la Biblioteca Municipal i l'Oficina de Català han preparat conjuntament un programa d'actes amb la intenció de mostrar a la ciutadania la gran diversitat i riquesa lingüística de la nostra ciutat. L'objectiu d'aquesta celebració, que es farà per primer cop a Ripollet, és fomentar el respecte per totes les llengües, donar visibilitat a les llengües que es parlen a Ripollet i remarcar la importància del català com a llengua de cohesió i de relació.

A Ripollet conviuen persones de prop d'un centenar de nacionalitats diferents. Els col·lectius més nombrosos de persones nascudes a l'estranger són els provinents del Marroc, Romania, el Pakistan i la Xina. Segons la UNESCO, la diversitat lingüística es troba cada cop més amenaçada. Cada dues setmanes, desapareix una llengua arreu del món i s'elimina així tot el seu patrimoni intel·lectual i cultural. Per afavorir la bona salut de l'idioma, és important que segueixi tenint el suport institucional, però també és molt important el granet de sorra que es pot aportar de manera individual fent-lo servir en el dia a dia.

Llengües del món a Ripollet
"Llengües del món" és el títol de l'exposició produïda per l'Oficina de Català i la Biblioteca Municipal, a través de la qual es poden descobrir aspectes com ara la riquesa lingüística de Ripollet, quines són les llengües més parlades al món o quines són les llengües dels alumnes de l'Oficina de Català. Així, amb aquesta iniciativa es vol fer un homenatge a les llengües, però també a les persones que tenen interès per aprendre català.

A més de l'exposició, també hi haurà altres activitats, com reconèixer diferents alfabets (rus, àrab, japonès, grec...) o descobrir paraules catalanes de diferents camps semàntics que provenen de l'àrab (arracades, barnús, cotó, matalàs, setrill, magatzem o rajola...). Amb l'objectiu de donar a conèixer altres llengües i cultures que conviuen amb la nostra, enguany destacarem curiositats i costums del món àrab. L'objectiu és que cada any es pugui treballar una llengua, escollida d'entre el centenar que es parlen a la nostra població.

Les activitats es completaran amb la lectura de contes en diferents llengües per part d'alumnes de l'Oficina de Català, un taller de cal·ligrafia àrab i un taller de henna, que es faran a la Biblioteca el 19 i 20 de febrer. Els tallers són gratuïts i cal inscripció prèvia a la Biblioteca (Tel. 935 864 230 - a/e: bib.ripollet@diba.cat).

NdP

Més imatges:
ImgBox1

19/2/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ