Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Aquest cap de setmana passem a l'horari d'estiu, avançant una hora els rellotges

Imatge
La propera nit de dissabte 28 a diumenge 29 de març es procedirà a avançar l'hora, passant a adoptar l'horari d'estiu. Així, quan siguin les dues de la matinada els rellotges s'hauran d'avançar a les tres. Davant la situació de confinament de la ciutadania degut a la Covid19, l'Oficina per a la Reforma Horària i el Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) fa unes recomanacions ja que l'adaptació al nou horari d'aquest cap de setmana, pot ser més llarga de l'habitual degut a la disminució de les rutines socials, de l'exposició a la llum solar i de l'activitat física. En aquest sentit, recomana:

· Procurar rebre el màxim de llum natural al matí i, a ser possible, sortir al balcó a prendre el sol una estona.
· Procurar fer pautes d'exercici físic, en la mesura que es pugui, especialment al matí, i cada dia a la mateixa hora.
· Desplaçar els horaris de menjar i son de manera progressiva, uns 15 minuts diaris, especialment en nens, per fer l'adaptació més suau.
· I de manera habitual, es recomana procurar mantenir horaris regulars a l'hora de llevar-se, anar a dormir i de menjar per ajudar a regularitzar el ritme del rellotge intern i afavorir el son.
· Evitar sempre aparells electrònics abans d'anar a dormir, especialment aquests dies, per no endarrerir encara més l'hora per poder conciliar el son.
· Evitar les migdiades i estimulants des de l'hora de l'àpat del migdia.





28/3/2020


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior