Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Mor Wenceslao Soler, fundador de l'Associació d'Espectadors

Imatge
COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ D'ESPECTADORS

Dimecres passat ens va deixar en Wenceslau Soler i Serra als 86 anys d'edat.Wenceslau Soler era el president d'honor de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. Ell va ser l´impulsor de la transformació del Mercat Vell en teatre i l'ideòleg i fundador de l'entitat i el seu president entre 1993 i el 2004.

La seva implicació en l'Associació d'Espectadors va ser la culminació d'una vida completament activa en el món cívic i cultural català. Va ser un dels fundadors i ànima de l'Associació ENLLAÇ Promotora de Cultura Popular, entitat que es dedicava a la difusió i dinamització dels espectacles en català.

A Ripollet, hi va arribar als anys70. Des d'un pensament progressista, independentista i compromès, va impulsar diferents moviments ciutadans sempre amb l'objectiu d'eixamplar el coneixement, l'educació i la participació social.

La seva curiositat per aprendre el va portar a fer una estada a Finlàndia, país que admirava especialment pel seu alliberament nacional i pel seu sistema educatiu, i a escriure, conjuntament amb la seva companya dels darrers anys, la M. Antònia Recasens, el llibre Viatge a Finlàndia.

La seva mort és una gran pèrdua per Ripollet que visitava quan tenia ocasió, des que per raons personals va haver de traslladar la seva residència fora de la ciutat, i en la que deixà desenes d'amics.

L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell rendirà homenatge a la seva figura en un acte de comiat a Ripollet quan les circumstàncies ho permetin.

Acompanyem la família en el dolor de la seva pèrdua.

Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet.


COMUNICAT DEL COP-COMPROMÍS PER RIPOLLET

Ens ha deixat Wenceslau Soler.

Des del COP- Compromís per Ripollet lamentem profundament la pèrdua d'en Wenceslau Soler, Wens. Compromès amb el COP des dels anys 80, va participar molt activament en la vida associativa i cultural de Ripollet des de la seva arribada als anys 70 tot contribuint a la recuperació de festes tradicionals i elements de cultura popular perduts després del franquisme.

Ànima de la Comissió de Cultura del COP als anys 90 va ser l'impulsor del projecte de convertir el Mercat Vell en l'actual Teatre Auditori evitant els intents d'enderroc i d'especulació urbanística que planaven sobre aquest edifici històric, creant una nova infraestructura cultural que s'ha demostrat imprescindible des del moment de la seva inauguració. Un cop assolida la fita de la construcció del nou teatre, s'encarregà d'impulsar l'Associació d'Espectadors que li donés continguts des del punt de vista de la participació de la gent en la programació estable.

Persona de pensament progressista i independentista, arrelat a la cultura popular del país, el recordarem pel seu to pausat i alhora ferm, serè i alhora entusiasta.

COP - Compromís per Ripollet
28/3/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ