Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

L'Ajuntament pren mesures per alleugerir la càrrega de despeses a la ciutadania

Imatge
A més de mantenir la suspensió del cobrament de taxes i preus públics fins que s'aixequi l'estat d'alarma, retornarà la part proporcional a aquelles persones que hagin pagat el preu total. Quant als tributs, s'ha aprovat la pròrroga del termini voluntari de pagament de l'impost de circulació fins al 2 de juny. El passat 14 de març, el govern de l'Estat va aprovar el Reial Decret 463/2020, de declaració de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Com a conseqüència d'aquesta declaració, l'Ajuntament va procedir al tancament d'equipaments i serveis municipals com els serveis esportius.

Com a conseqüència d'aquesta situació, aquest Ajuntament va començar a treballar en un seguit de mesures per ajudar a minimitzar l'impacte econòmic que està ocasionant la situació actual d'alarma.

Suspensió del cobrament de taxes i preus públics
En aquest sentit, tal i com ja es va anunciar públicament, l'Ajuntament de Ripollet va aprovar la Resolució de l'Alcaldia 455/2020, de 26 de març, per la qual s'aprova la suspensió dels cobraments de les taxes i dels preus públics com, per exemple, els corresponents als serveis de les escoles bressol, les quotes d'abonaments del poliesportiu municipal i els tallers del Centre Cultural, entre d'altres. Aquesta suspensió es mantindrà mentre duri la situació de tancament dels serveis i equipaments.

Per tant, del mes de març només es cobrarà la part proporcional fins al dia 14, quan es va declarar l'estat d'alarma, i no es tornaran a posar al cobrament els rebuts fins que no cessi aquesta situació. Pel que fa a aquelles persones que hagin abonat preus totals fins a final de curs, l'Ajuntament retornarà, al mateix número de compte, l'import de la part proporcional del temps que no hagin pogut gaudir dels seus cursos o tallers.

Pròrroga del període de pagament de l'impost de circulació
Pel que fa al pagament dels impostos, amb l'objectiu de reduir la càrrega de despeses en aquest període, s'ha aprovat la pròrroga del termini voluntari de pagament de l'impost de circulació, que passa a finalitzar el pròxim 2 de juny. També es modifica la data de cobrament dels rebuts domiciliats d'aquest impost, que passarà a ser el dia 1 de juny.

D'altra banda, i en aquesta mateixa línia, el govern municipal està treballant, juntament amb l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, per tal de modificar també els terminis de pagament de l'IBI.

Per últim, recordar que es pot sol·licitar a l'ORGT el fraccionament o l'ajornament del pagament dels impostos que recapta. Tota la informació sobre aquest procediment està disponible al seu web.





1/4/2020


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior