Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Endega la Taula del Pla de xoc amb més de 200 propostes de recuperació econòmica i social

Imatge
La setmana vinent es constituiran les tres subcomissions de treball per tal de concretar les accions del Pla de Xoc. En formaran part més d'una vintena de representants d'entitats i agents socials i econòmics. Aquest matí s'ha celebrat la primera reunió de la Taula central de treball per tal d'elaborar un pla de xoc i les bases per a la reparació i recuperació social i econòmica de Ripollet, per a fer front a la situació generada per la crisi de la covid-19. Aquesta taula està formada per l'Alcalde, Jose M. Osuna, així com altres regidors i regidores de l'equip de govern, els portaveus de tots els grups municipals, les persones coordinadores dels diferents àmbits de l'Ajuntament i la Secretària o la persona en qui delegui. A la sessió d'avui els diferents portaveus han comentat el contingut de les seves propostes, que en total sumen més de 200 i han destacat la importància que tots els grups vulguin trobar el consens en benefici de la ciutadania.

L'alcalde, Jose M. Osuna, ha comentat la similitud de moltes de les mesures urgents que s'han proposat i ha destacat que hi ha d'altres, més a llarg termini, sobre les quals "segurament costarà més posar-se d'acord". Tot i això, l'alcalde veu positiva la pluralitat dels punts de vista perquè "el que aconseguirem és no deixar ningú enrere". Osuna també ha assegurat que "aquesta crisi ha accentuat les desigualtats ja existents" i creu que "si realment volem estar més preparats com a administració local, com a institució i com a societat, hi han moltes coses que han de canviar a nivell social, econòmic i mediambiental".

Subcomissions de treball setmanals
La setmana vinent començaran a funcionar les tres subcomissions de treball, sobre Drets Socials, Desenvolupament econòmic i Desenvolupament Comunitari. Cadascuna estarà formada per responsables polítics, tècnics i administratius de l'Ajuntament i comptarà amb representants de tots els grups municipals, regidors del govern i tècnics de les àrees que es considerin oportunes. A més, hi ha prevista la presència de representants de més d'una vintena d'associacions i agents socials i econòmics atenent els temes a tractar per la subcomissió de treball. Serien les següents:

- Drets Socials: Creu Roja, Càritas, CE La Gresca, Esplai l'Estel, AMPA escola pública, PAH, Acollim Ripollet, Comitè de dones, Taula LGTBI i Taula per la Diversitat Funcional.
- Desenvolupament Econòmic: UCR, Ass. Empreses Ripollet, Gremi d'Instal·ladors, Gremi d'Hostaleria, representant del Mercat Municipal i representant del mercat setmanal.
- Desenvolupament Comunitari: 2 representants d'entitats culturals, 1 o 2 (si hi ha moltes sol·licituds) representants de clubs esportius, 1 representant d'entitats juvenils i 1 representant Associacions de Veïns i Veïnes.

La previsió és que les subcomissions es reuneixin setmanalment i que els treballs estiguin enllestits a finals del mes de juny, per tal d'aprovar el Pla en sessió plenària.
21/5/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ