Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet reivindica la bandera de l'arc de Sant Martí en el Dia de l'Alliberament LGTBI

Imatge
Un any més, com es fa des de l'any 2015, la bandera LGTBI torna a onejar davant l'edifici de l'Ajuntament i la bandera ripolletenca LGTBI està col.locada al balcó de la ràdio municipal durant els dies previs i posteriors al 28 de juny, dia de l'orgull LGTBI.
Cap sentència hauria d'impedir l'obligació de tota administració de vetllar i protegir al col·lectiu de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. En aquest sentit, l'Ajuntament de Ripollet està d'acord amb el dictamen de l'Observatori Contra l'Homofòbia, on remarca que "la defensa de valors i drets fonamentals, de rang constitucional, no es pot entendre mai com una lluita partidista o sense neutralitat institucional, fins i tot si hi hagués algun partit polític contrari a aquests valors, en tant que, com consagrats en el text constitucional, constitueixen els pilars sobre els quals se sosté el nostre sistema democràtic, vinculant a tots els poders públics de l'Estat".

La voluntat del govern municipal sempre ha estat promoure polítiques públiques LGTBI i més encara amb el context actual d'augment de LGTBI-fòbia a Catalunya i del ressorgiment d'odi i de l'extrema-dreta a tot l'estat.

Segons l'informe, "L'estat de l'LGTBI-fòbia a Catalunya 2019", elaborat per l'Observatori contra l'Homofòbia i presentat el passat dia 25 de juny, durant el 2019 les agressions LGTBI-fòbiques han augmentat un 41,6% respecte a l'any anterior, passant de 113 casos a 2018 a 160 en 2019, sent la província de Barcelona la que més casos registra. Enllaç a l'informe.

Unes dades molt preocupants a les quals, malauradament, cal sumar dues agressions més d'aquesta mateixa setmana als municipis de Sant Boi de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Agressions que des del consistori ripolletenc es denuncien i refermen més encara la necessitat de fer efectives aquestes polítiques públiques amb mes fermesa i convicció. En aquest sentit, recordar que l'Observatori contra l'Homofòbia compta amb un Punt LGTBI a la nostra ciutat, on es pot adreçar qualsevol persona que rebi qualsevol tipus de discriminació per la seva orientació sexual i/o de gènere o si necessita ajuda psicològica. Només cal escriure a coordinacio@och.cat o bé trucar a l'Oficina de Drets Socials al teléfon 935046007.

Per últim, des del consistori es convida a tota la ciutadania a fer seva la diada del 28 de juny, penjant al seu balcó la bandera de l'arc de Sant Martí, omplint de colors la ciutat, i que es sumin i participin en els actes de la Diada LGTBI, l'Orgull de Ripollet!, que tindran llocs el 17 i 18 de juliol i on els pròxims dies s'anunciaran els actes programats.

Manifest Observatori contra l'Homofòbia
Decarregueu-lo en aquest enllaç.

Més imatges:
ImgBox1

28/6/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ