Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet se suma a la petició que la Generalitat mantingui les targetes d'ajuts alimentaris

Imatge
L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, és un dels 30 alcaldes i alcaldesses de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que han signat la carta adreçada als consellers d'Educació i d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, expressant el seu desacord davant la instrucció de tancar les targetes moneder de les beques de menjador a data 31 de juliol. Els alcaldes reclamen que es mantinguin durant tot el període de vacances, en suport de la infància més vulnerable. A Ripollet hi ha repartides un total de 633 targetes moneder de beques menjador.
A través del Consell Comarcal, el Departament d'Educació va informar els ajuntaments vallesans que, finalitzat el curs escolar, les targetes de menjador deixaven d'estar vinculades als ajuts individuals de menjador corresponents al període de suspensió del servei de menjador escolar, obrint la porta a que s'habilitin altres ajuts fins a la seva caducitat, el 31 de desembre. Així, des del passat dilluns, ja no es poden gestionar incidències, incloses les substitucions de targetes per qualsevol motiu i el departament d'Educació va iniciar el procediment per recuperar tot l'import de les targetes moneder que no s'han distribuït i que encara tenien el saldo íntegre.

Les famílies beneficiàries que disposin d'una targeta moneder han d'exhaurir el saldo que encara tinguin disponible abans del 31 de juliol de 2020, ja que, a partir d'aquesta data, el Departament d'Educació iniciarà el procediment per recuperar els saldos que hi puguin restar i deixar les targetes amb saldo zero. A més, les famílies han de conservar les targetes per tal de tornar-les, durant el mes de setembre, al centre educatiu on estigui escolaritzat.

L'Ajuntament de Ripollet, conscient de la problemàtica que suposa aquest tancament, preveu altres ajuts alimentaris, dins el Pla de Xoc. Així, aquest estiu no es tancarà, com és habitual, el rebost de Càritas, que rebrà el suport de persones voluntàries i es reforçarà amb distribució d'aliments per part de Creu Roja, atenent famílies derivades per Serveis Socials. D'altra banda, aquest any La Gresca ofereix casal d'estiu fins al setembre, que inclou servei de menjador, amb beques de la Fundació de l'Esplai i de l'Ajuntament. Tot i això, aquestes actuacions resulten insuficients, motiu pel qual espera que la pressió a la Generalitat per part dels alcaldes metropolitans obtingui una resposta favorable.30/7/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ