Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet registra un repunt de positius de Covid-19 amb brots controlats

Imatge
El municipi es troba en un moment de contenció dels brots, amb una trentena de nous positius la darrera setmana.
L'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, es va reunir dijous, 30 de juliol, amb els responsables dels Centres d'Atenció Primària de Ripollet per tal de conèixer de primera mà la situació actual sobre el repunt de casos de Covid-19 al nostre municipi. També va mantenir una conversa telefònica amb la gerent de la regió Metropolitana Nord, Anna Aran, a qui va mostrar la seva preocupació sobre la situació. Ambdues parts van coincidir en que, efectivament, ha augmentat significativament el nombre de casos positius, fins a 30 la darrera setmana, però que es tracta de brots controlats, fins al moment. La majoria de positius estan essent asimptomàtics o amb símptomes lleus i es concentren en nuclis familiars, sense que hi hagi, en aquests moments, transmissió comunitària.

L'evolució d'aquesta situació, que sembla revertir segons les darreres dades facilitades pel departament de Salut, depèn molt de la responsabilitat de tothom a l'hora de respectar les normes bàsiques de prevenció: portar la mascareta, mantenir la distància de seguretat i una higiene freqüent de mans. També és important limitar les relacions socials als nuclis de confiança i en grups reduïts. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'ha adreçat una carta a prop d'una setantena d'establiments d'hostaleria i restauració recordant-los la importància de què compleixin i facin complir al seu personal i clients les mesures de protecció bàsiques, a més de mantenir una correcta neteja i desinfecció, tant de l'establiment com de la terrassa.

Per mantenir el control de la pandèmia, des dels CAP es destaca la importància de la detecció precoç de les persones amb COVID-19, així com la ràpida identificació i aïllament dels contactes estrets i recomana, en cas de tenir símptomes, posar-se en contacte ràpidament amb els professionals del seu centre d'atenció primària i seguir les seves indicacions. Així mateix, resulta imprescindible l'aïllament preventiu d'aquelles persones que hagin tingut un contacte estret amb una persona positiva, fins que els professionals sanitaris ho indiquin.

Es tracta, com ha explicat l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, "d'una situació de contenció on és imprescindible la col·laboració de tothom, ja que no podem abaixar la guàrdia en cap moment i hem d'estar especialment atents a les persones més vulnerables".




2/8/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació