Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Obren les inscripcions dels renovats PFI, amb uns nous programes sobre cuina i jardineria

Imatge
Des del 14 fins el 24 de setembre estaran obertes les preincripcions dels nous Programes de Formació Inicial que s'iniciaran el proper mes d'octubre i finalitzaran el juny de 2021. Enguany, s'ofereixen un total de 30 places pels PFI, distribuïdes en dos especialitats: 15 places d'auxiliar de cuina i càtering i 15 places d'auxiliar de vivers i jardins.

Aquesta nova oferta sorgeix de l'anàlisi realitzada pel departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya als diferents establiments a la comarca, la superfície dels espais i equipaments necessaris, i l'oferta d'estudis de post-obligatòria del municipi de Ripollet. D'aquí s'han marat que les línies prioritàries per incrementar la qualificació professional són les de medi ambient (sostenibilitat, agricultura, jardineria) i restauració i els seus serveis relacionats.

La línia de medi ambient permet enllaçar amb el projecte Ripollet Vital, un projecte integral de ciutat que busca la recuperació del Patrimoni local entorn a la vinya i posa de manifest el passat local amb el sector viti-vinícola, molt important i estratègic a Ripollet.

Així, el PFI d'auxiliar de vivers i jardins proposa accions de sostenibilitat i ecologia, amb la producció i cultiu de productes ecològics, juntaament amb accions d'aproximació al sector horticultura i vitivinícola.

Quant a les accions formatives relacionades amb la restauració, el PFI d'auxiliar de cuina i càtering, també connecta amb la sostenibilitat des d'un punt de vista de l'alimentació, restauració i serveis, amb el consum responsable i la sobirania alimentaria i fomentant l'arribada al plat d'aquests productes més ecològics i naturals en el sector de la restauració.

La tinent d'alcalde d'Ocupació, Empresa i Comerç, Meritxell Caler ha volgut destacar que "posem en marxa aquestes accions amb actuacions que lliguen la vinya i el sector vitivinícola amb aspectes relacionats amb la formació i l'ocupació local i la mirada posada en la inclusió social, la sostenibilitat i l'ecologia i la visió de gènere, amb projectes com una horta experimental i ecològica, que sigui de proximitat i amb productes que es puguin oferir a bars i restaurants de la ciutat."

Els PFI són accions formatives que faciliten que el jovent, amb un recorregut d'experiències negatives en l'àmbit acadèmic, pugui trobar-se amb un treball més manipulatiu i on el resultat és immediat, cosa que permet promoure la creativitat i l'aprenentatge continu de l'alumnat i afavorir el desenvolupament de competències professionals i transversals de manera experimental.

Aquestes noves especialitats diversifiquen i enriqueixen l'oferta formativa del municipi, que avarca altres sectors com l'industrial, manteniment, transport, administració, social, educatiu i sanitari.

La formació professional és clau per a la incorporació de les persones treballadores que es troben en situació de recerca i/o manteniment del seu lloc de treball, així com per a la millora de la capacitació del/de les professionals. Aqustes dues noves especialitats s'afegeix a la resta d'oferta en formació professional que disposa el nostre municipi, mitjançant Programes de Formació i Inserció (PFI) i Formació Professional Bàsica (FPB), cicles de grau mig, cicles de grau superior i formació ocupacional.

Recordem que els PFI estan adreçats a joves que compleixin com a mínim 16 anys d'edat i com a màxim 21 en l'any d'inici del programa, i que hagin deixat l'educació secundària obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d'iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.

L'objectiu dels PFI és proporcionar a aquests joves la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. També es facilita l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora, representen un recurs formatiu i de transició amb una durada total de 1.000 hores, un curs acadèmic.

Els cursos de PFI s'emmarquen en el programa de transicions educatives que desenvolupa el departament d'Ocupació amb l'objectiu de facilitar la transició educativa en els i les joves que no han obtingut la certificació de graduat a l'ESO.

NdP

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

15/9/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ