Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
La tornada a l'escola, marcada per la COVID-19

Imatge
La tornada a l'escola prevista pel dilluns 14 de setembre serà aquest any extraordinàriament diferent i complexa. Dins els protocols establerts per la Generalitat s'inclouen diferents mesures per contenir els brots del coronavirus i poder garantir l'aposta per les classes presencials, adaptant l'activitat lectiva, les entrades i sortides i el servei de menjador a les mesures generals de distàncies i ús de mascaretes. La part més complicada serà com gestionar l'afectació dels eventuals positius per COVID-19.

La neteja i desinfecció dels espais els farà Genera, l'empresa pública municipal. Tal com va anunciar el regidor d'Educació, Oriol Mor, en roda de premsa prèvia a l'inici de curs, equivaldrà a 360 hores extra mensuals, amb un cost d'uns 5.000 euros al mes. Segons Mor, des del Govern estan "contents de què Genera pugui fer el servei d'una empresa pública, tenint cura dels recursos de tots. Les escoles estan contentes amb com començaran dilluns, i amb com s'han deixat i es deixaran la pell les treballadores de neteja".

Mor va reclamar també que continuï la inversió del Departament d'Educació als centres públics ripolletenca: "s'ha fet un gran esforç per desdoblar grups i rebaixar les ràtios", i malgrat va apuntar que avui dia les escoles "són segures", hi ha incertesa sobre com evolucionarà la pandèmia. En aquest sentit, la regidora de Salut Pública, Txell Caler, va afirmar que "podem estar tranquils perquè tothom coneix i aplicarà bé els protocols", però no es pot evitar al cent per cent l'entrada del virus als centres perquè "no es pot controlar què fan els infants fora de l'escola".

Quan faltava una setmana per iniciar el curs, les dades provisionals a Ripollet eren d'un total de 3.920 alumnes a primària, entre les escoles públiques i concertades, i 1.960 a l'ESO. Un total de 300 infants comencen P3, mentre que 530 fan el salt a 1r d'ESO. L'any passat van ser 380 els nens i nenes que van iniciar l'etapa d'educació infantil, mentre que 520 van començar la secundària.

Paral·lelament, dins les millores que es fan cada estiu a les escoles, l'Ajuntament ha reformat els banys de l'Escola Josep M. Ginesta i té previst canviar els de l'Escola Enric Tatché al mes de desembre, tot amb un cost aproximat d'uns 220.000 €. Així mateix, l'Ajuntament ha construït un porxo a l'Institut Escola Els Pinetons per incrementar l'espai d'activitat escolar. En aquest mateix centre, la Generalitat també està instal·lant aquest mes de setembre uns mòduls d'ampliació, mentre que a l'Escola El Martinet ho farà al mes d'octubre.

A més, enguany s'inaugurarà la xarxa wi-fi Ciutat Educadora, oferint dades en banda ampla a tota la comunitat educativa, especialment els infants en una situació més vulnerable per intentar reduir la bretxa digital i minimitzar la situació que es va donar el darrer trimestre del curs passat, tant a Ripollet com arreu del territori. Ha tingut un preu aproximat de 102.000 euros, que inclouen la posada en marxa i el manteniment. Les altes al servei les tramitarà el Departament d'Educació, i es posarà en funcionament d'aquí a uns dos mesos.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

14/9/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ