Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet tindrà un mural LGTBI al parc del riu Ripoll

Imatge
L'inici del mural coincideix amb la commemoració del Dia Internacional de la visibilitat bisexual

Avui dimecres, 23 de setembre, es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Bisexual, que se celebra des de l'any 1999. Una jornada contra la bifòbia i en defensa de la diversitat sexual i, especialment, la bisexualitat i els estereotips que se'n deriven. L'Ajuntament de Ripollet, a banda de penjar la bandera Bisexual al balcó de Ripollet Ràdio, vol difondre el manifest subscrit juntament amb la Taula LGTBI de Ripollet i l'Observatori Contra l'Homofòbia, que reivindica el dret a viure i estimar lliurement, sense bifòbia ni qualsevol discriminació cap a les persones bisexuals i el col·lectiu LGTBI en general. Coincidint amb la setmana d'aquesta commemoració, dissabte s'iniciarà un mural LGTBI a Ripollet, que ocuparà el mur de 42 metres lineals que hi ha a la zona verda del parc del riu Ripoll, just a l'inici del pont de vianants.

El mural el realitzaran, durant cinc dissabtes consecutius, els artistes Manolito Rastaman i Barri, finalitzant pocs dies desprès del Dia Internacional d'Acció per la Despatologització Trans, que es commemora el 20 d'octubre. Les imatges que configuraran el mural es basen en fotografies de diferents moments històrics de la lluïta LGTBI, tant a nivell internacional com nacional i local. Així, trobarem des d'imatges sobre els fets de Stonewall a Nova York l'any 1969; passant per la primera manifestació LGTBI a Espanya; fins a la gran manifestació descentralitzada del Dia de l'Alliberament LGTBI, que va tenir lloc a Ripollet l'any 2016 i on van participar, entre d'altres col·lectius, membres del grup d'activistes britànics Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM) dirigit per Matthew Warchus.

MANIFEST- ESBORREM LA BIFÒBIA: FEM VISIBLE LA BISEXUALITAT
Avui, dimecres 23 de setembre, Dia Internacional de la Bisexualitat, des de l'Observatori contra l'homofòbia volem reivindicar una major visibilitat, reconeixement i la normalització de la bisexualitat. Es tracta d'una orientació afectiva-sexual constantment qüestionada, poc coneguda i poc respectada socialment. El desconeixement generalitzat sobre aquesta orientació afectiva-sexual porta a les persones bisexuals a viure una lluita constant. Persones que diàriament han de combatre estereotips i prejudicis i a reivindicar-se constantment.

Les persones bisexuals segueixen sense rebre una correcta atenció sanitària en matèria de salut sexual i salut mental, encara hi ha psicòlegs i psiquiatres que neguen sistemàticament la seva orientació sexual. Han de lluitar contra l'estereotip instal·lat de "vicioses" i "infidels", com a societat tenim el deure d'eradicar aquests estereotips. Les persones Bisexuals viuen una constant discussió de la seva orientació afectiva-sexual . Deslliurar l'orientació del gènere de la parella, les relacions sexo afectives no es poden llegir amb el simple prisma de les relacions de parella. Les dones Bisexuals pateixen estigma i cosificació a causa del masclisme i la bifòbia. Són percebudes per gran part de la societat com un simple objecte sexual, destinat a satisfer fantasies sexuals. El patriarcat produeix que les dones bisexuals siguin invisibilitzades, estiguin exposades a alts índexs de violència sexual i siguin cosificades. La millor eina per combatre aquesta cosificació i estigma és la militància en un feminisme divers i inclusiu.

Creiem en l'educació i la pedagogia com a eina de transformació social. Necessitem educació en bisexualitat, no només en l'àmbit educatiu, també en el món empresarial, la justícia, la Salut, entre d'altres, perquè les persones bisexuals puguin ser visibles i respectades en tots els àmbits de la seva vida. Creiem que només una educació que formi en diversitat i en valors podrà aconseguir una societat respectuosa, justa i igualitària. Necessitem totes les eines contra l'odi. Per fer front a la bifòbia és fonamental tenir un marc normatiu robust i una disposició pressupostària i tècnica suficient per part de l'Administració. Per aquest motiu considerem des de l'Observatori com a fonamental disposar d'una Llei LGTBI Estatal, el Reglament del Règim Sancionador de la llei LGTBI de Catalunya (11/2014) i una Llei Trans Estatal. Pensem que calen campanyes dirigides a erradicar la bifòbia. Instem a les administracions a fer campanyes informatives i de sensibilització per donar a conèixer la seva invisibilitzada identitat i les seves conseqüents discriminacions específiques. És l'hora de reivindicar una major visibilitat, reconeixement i normalització de la Bisexualitat.

L'OCH és una eina al servei del col·lectiu LGTBI i de la ciutadania en el seu conjunt per fer possible unes vides dignes i per la garantia dels drets i les llibertats, i treballem dia a dia per aconseguir un horitzó sense bifòbia ni LGTBI-fòbia.


Més imatges:
ImgBox1

23/9/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ