Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
El Centre Cultural exposa 'TradicionalMent', la cultura catalana a través de les entitats locals

Imatge
L'exposició, produïda pel Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata, forma part del Pla de Xoc, de reparació de la cultura local.
El Centre Cultural obre les dues sales d'exposicions per acollir la mostra 'TradicionalMent', on podem apropar-nos a una quinzena d'entitats locals de cultura popular. La mostra, que és una de les actuacions del Pla de Xoc, vol donar un espai a les diferents entitats en una situació actual on han quedat suspeses totes les activitats al carrer, seguint la línia que es va fer amb l'Obrim l'Estiu. Així, l'espai està distribuït en diversos àmbits: la imatge festiva dels gegants de Ripollet, la Xamuskina, i el Poll Foll; les manifestacions artístiques amb els pessebres i les catifes florals; la dansa de les gitanes i les sardanes; la música de les gralles i el cant coral; el foc i els trabucs; els carros de Sant Antoni Abat; el teatre amateur i el món casteller. Tots ells explicats a través de les entitats, actuals i algunes inactives, que a Ripollet mantenen aquestes manifestacions i les fan créixer en la nostra societat.

Però alhora, aquesta exposició també vol ser el punt de partida d'una reflexió sobre les manifestacions culturals que neixen del poble i passen de generació en generació, es mantenen, es reinterpreten i evolucionen i, de vegades, desapareixen. Cap a on va la cultura popular de Ripollet, quin serà el futur de les entitats que les porten a terme; o quin serà el futur de la cultura popular si no hi ha entitats darrera que la impulsin són algunes de les preguntes que es conviden a pensar. I precisament, per endinsar als infants en aquestes tradicions que formen part del nostre patrimoni, s'ha convidat als centres educatius a visitar l'exposició, si la situació sanitària ho permet.

Malgrat que no s'ha pogut dur a terme cap inauguració, com es fa habitualment amb les exposicions del Centre Cultural, totes les entitats han volgut participar en el següent vídeo, per convidar al públic a visitar la mostra. Aquesta promoció també es podrà veure a les xarxes de @RipolletCultura.Les sales d'exposicions del Centre Cultural compten amb les mesures sanitàries adients i tenen aforament limitat. 'TradicionalMent' es podrà visitar fins el 28 de febrer.

20/1/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ