Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

El Consell d'Alcaldies aprova la Creació del Comitè per la Sanitat del Vallès Occidental

Imatge
En el marc del Pla de Reconstrucció aprovat el mes de juny passat, el Consell d'Alcaldies ha donat llum verda avui a la creació del Comitè per la Sanitat del Vallès Occidental previst en les Mesures transversals i territorials de recuperació. Aquest Comitè es crea com a òrgan consultiu i de deliberació.

Avui també s'han aprovat els membres del Comitè que estarà format pels ajuntaments de la comarcal, les persones designades pel Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials, el Col·legi de Metges de Barcelona i amb la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès Occidental. La voluntat ha estat aconseguir la màxima representativitat del territori i dels diferents actors implicats al sistema de Salut, d'acord amb els integrants proposats pel departament competent. Per tal d'articular-ne el funcionament, el Consell Comarcal n'assumeix la presidència i la secretaria.

El president del Consell Comarcal ha explicat que "des d'aquest òrgan heurem d'analitzar la situació sociosanitària de la comarca, canalitzar les demanes de la comarca en l'àmbit de salut i fer seguiment de la planificació d'equipaments sanitaris i la situació de la salut al Vallès Occidental".

Informe favorable al Pla d'Actuació Comarcal i al Pla Supramunicipal de Qualitat de l'Aire
El Consell d'Alcaldies també ha informat favorablement sobre el Pla d'Actuació Comarcal (PAC) i sobre el Pla d'acció Supramunicipal de Qualitat de l'Aire. Pel que fa al PAC, el proper Ple del Consell Comarcal l'aprovarà definitivament com a full de ruta per a l'acció política i tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental pel període 2021-2024.

Pel que fa al Pla d'acció Supramunicipal per la Qualitat de l'Aire, un cop informat favorablement pel Consell d'Alcaldies, en retorn de l'encàrrec fet a l'ens comarcal el mes de setembre de 2019 en declarar l'emergència climàtica.

Posteriorment, cada municipi haurà d'aprovar en el seu Ple aquest Pla i definir les actuacions a implementar al seu terme municipal. El Consell Comarcal també assumirà accions de caràcter general de seguiment i també portarà aquest Pla a aprovació del seu Plenari en la seva propera sessió.

NdP


25/1/2021


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior