Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Les obres de reforma del Poliesportiu s'iniciaran durant la tardor

Imatge
L'execució del projecte, amb un cost de 4,9 milions d'euros, inclou la construcció d'un nou edifici, amb instal·lacions modernes i sostenibles, amb molta llum natural i més espai per a activitats dirigides.

El passat mes de desembre, l'AMB va aprovar inicialment el projecte executiu de la primera fase de reforma del Poliesportiu. Aprovat ja definitivament, s'espera que el mes de març s'iniciï la seva licitació. Es tracta, com ha explicat aquest matí l'alcalde, Jose M. Osuna, d'un "projecte d'una gran magnitud i molt ambiciós, que portem treballant des de l'anterior legislatura i tot i que s'ha endarrerit, aquesta és una molt bona notícia per a la ciutat". S'espera que les obres s'iniciïn entre els mesos de setembre i octubre i finalitzin durant el primer trimestre de 2023.


Aquesta primera fase té un cost previst de 4,9 milions d'euros, que seran finançats a través de 3 programes de subvenció. L'AMB subvencionarà 2,9 M€ a través del Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE) (2 M€) i del Pla de sostenibilitat ambiental (PSA) (0,9 M€) i els altres 2 M€ d'euros els subvencionarà la Diputació de Barcelona, a través del Programa General d'Inversions. L'execució prevista d'aquesta primera fase és de 18 mesos. L'alcalde, però, ha avançat que han acordat amb l'AMB que en paral·lel a l'execució de la primera fase, es procedirà a la redacció del projecte de la segona fase, per tal que a l'inici del següent mandat es puguin iniciar les obres i no passi gaire temps entre les dues.

Osuna ha comentat que, amb el pas del temps i l'augment dels usos del Poliesportiu, les seves instal·lacions han quedat envellides i s'han anat fent algunes actuacions, "però ara toca anar un pas més enllà, donant resposta per fi a les moltes demandes que tenim de les persones usuàries". En aquest sentit, la regidora d'Esports, Andrea Guijarro, ha explicat que actualment "tenim un poliesportiu sense planificació, amb un trànsit interior sense lògica, barreja de persones usuàries als vestidors i serveis al soterrani que cal millorar i dignificar". Unes condicions que milloraran molt amb l'execució d'aquesta primera fase, que manté l'estructura de l'edifici central i preveu l'enderroc de l'annex, on estan ara els vestidors de la piscina descoberta. El nou edifici inclourà, al soterrani, oficines i magatzems d'entitats i part de l'espai de tennis taula; a la planta baixa, vestidors dels cursos de natació i piscina descoberta; a la primera planta, oficines i gimnàs i a la segona, més oficines. Es tracta d'un edifici lineal, amb una única entrada que donarà accés a tots els serveis, amb circuits de circulació independents i vestidors adaptats a tots els perfils de les persones usuàries, com ara famílies monoparentals o petits grups d'esportistes.

Arquitectònicament, destaca, entre d'altres, la construcció d'un pati anglès, que permetrà l'entrada de llum natural a la planta soterrani. Aquesta preveu comptar amb un espai central, amb més alçada, adequat per a competicions de tennis taula i complint el reglament com a centre de tecnificació. També hi haurà zona de grades, vestidors i nous espais per a oficines i magatzems. A la planta baixa, a més de la consergeria, s'ubicaran tots els vestidors, que seran modulables, per fer-los servir segons les necessitats. La primera planta comptarà amb 5 mòduls de la mateixa mida, 2 per al gimnàs, amb sala de càrdio i de musculació; un central per administració i entitats; una sala de ciclo indoor i una altra d'activitats dirigides, la qual cosa permetrà ampliar l'oferta actual i donar dues classes simultànies. Per últim, a la segona planta, hi haurà un mòdul central amb oficines del personal d'esports. L'edifici, que es farà amb materials que requereixin poc manteniment, com ara vidre i formigó vist, està pensat per rebre molta llum natural i afavorir l'aïllament i la climatització en termes de sostenibilitat.

En definitiva, com ha explicat l'alcalde, Jose M. Osuna, "És una aposta d'aquest Ajuntament envers l'esport i anem avançant en la dignificació i millora dels equipaments, tant amb millores puntuals, com reformes integrals com aquesta i pensant en el futur per poder planificar nous equipaments esportius a la ciutat".

NdP

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2 ImgBox3

23/2/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ