Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

El govern presenta als grups municipals l'estructura del Pla de xoc

Aquest document servirà de base de treball per a la Taula del pla de xoc, que celebrarà la primera reunió el pròxim dijous, 21 de maig.
Aquest matí ha tingut lloc una nova reunió telemàtica de la Junta de Portaveus, on l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, ha presentat a la resta de grups municipals les Bases per a la reparació i recuperació social i econòmica. Es tracta d'un document amb el que consideren que hauria de ser l'estructura del Pla de xoc i que caldrà ampliar i definir a la futura taula de treball, que es constituirà el pròxim dijous. L'equip de govern també ha explicat les mesures ja preses o a punt d'entrar en vigor en els àmbits de serveis socials, habitatge, educació i l'hostaleria, així com el Pla de restabliment de serveis, que es posaria en marxa amb l'inici de la Fase 1 de desescalada.

Quant a les Bases per a la reparació i recuperació de la crisi social i econòmica generada per la Covid-19, el document contempla diferents mesures urgents, en relació amb els ajuts i serveis a les persones i al teixit productiu, així com d'altres, més a llarg termini, dirigides a aconseguir un nou model de desenvolupament de la ciutat, basat en la democràcia econòmica i la justícia social i ambiental. Per últim, aquest document també apunta la voluntat de fer un homenatge i reconeixement a les víctimes de la Covid-19 i a l'esforç col·lectiu dels treballadors i treballadores.

Aquest esborrany haurà de servir de base per a la Taula de treball del Pla de xoc, que es preveu reunir el pròxim dijous i on la proposta inicial de l'equip de govern és que compti amb tres subcomissions de treball, corresponents a drets socials, desenvolupament econòmic i desenvolupament comunitari. Una taula que estaria formada per representants del govern local, dels diferents grups municipals, així com de tots els agents socials i econòmics que es consideri necessari. La idea és que en aquesta primera reunió, el govern municipal presenti l'esborrany amb propostes més detallades i que cada grup pugui aportar les seves.

Al punt de precs i preguntes, l'alcalde ha contestat a una pregunta del PSC sobre la Festa Major, que s'estan treballant tots els escenaris possibles en el si de la Comissió i el govern es dona de termini fins a finals de maig per a prendre una decisió. El regidor d'Educació, Oriol Mor, també ha explicat, amb relació als casals d'estiu, que la intenció de l'Ajuntament és portar-los a terme, en cas que entrem a la fase 3. Es treballarà com fer-ho, juntament amb la comissió d'educació en el lleure i d'acord a les directrius que aquesta setmana han arribat de la Generalitat de Catalunya.

Ripollet, 15 de maig de 2020


15/5/2020








Logo peu
Ombra inferior