Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Obert el termini de presentació de candidatures per formar part de la Comissió de Nomenclątor

Les entitats culturals, juvenils, esportives i veļnals del municipi poden presentar les seves propostes fins a l'11 de juny.
El Ple del passat 24 de setembre de 2020 va aprovar el Reglament Municipal de Nomenclątor de Ripollet, arran d'una moció impulsada pel Jovent Republicą de Ripollet, per tal de feminitzar i dignificar el nomenclątor. Ara, un cop aprovat aquest reglament, s'obre el perķode de presentació de les candidatures dels/les membres que formaran part de la Comissió de Nomenclątor. Aquesta Comissió tindrą l'objectiu de nomenar les vies urbanes, espais pśblics d'interčs, equipaments municipals i edificis amb valor histņric i/o patrimonial de la ciutat.

El procés de selecció estą adreēat a totes les entitats culturals, juvenils, esportives i veļnals locals. El perķode de presentació de candidatures serą del 31 de maig a l'11 de juny al registre de l'Ajuntament de Ripollet. La votació tindrą lloc el proper 5 de juliol, de les 19h a les 20.30 hores, al Centre Cultural. Tota la informació es pot consultar a ripollet.cat.

L'ņrgan d'assessorament, que estarą adscrit a la Regidoria de Patrimoni i a la d'Urbanisme, incorporarą, en la mesura que sigui possible, la paritat de gčnere en la seva composició i estarą format per la presidčncia, la secretaria i els vocals, amb representació de tots els grups polķtics amb presčncia al consistori, d'entitats culturals, esportives, juvenils i veļnals i de la Taula Feminista. També comptarą, amb veu perņ sense vot, amb una representació de la Comissió Tčcnica del Nomenclątor. Aquesta darrera comissió, que serą la que avaluarą tčcnicament les propostes rebudes, que seran debatudes en el si de la Comissió de Nomenclątor, estarą integrada per la cap d'unitat de Patrimoni i Memņria histņrica, el Director dels Serveis Tčcnics, el responsable municipal d'Arxiu i gestió documental de Ripollet, més un membre del Centre de Normalització Lingüķstica del Vallčs Occidental.

Funcions de la Comissió
Entre les funcions de la Comissió no només es troba recollir informació i propostes de noms de les vies urbanes i espais pśblics sense denominació; sinó també complementar-ho amb un treball histņric del nomenclątor per tal d'identificar l'origen real dels noms dels carres, els seus antecedents i els motius pels quals es van escollir. I tot aixņ amb una eina participativa i igualitąria.

Ripollet, 28 de maig de 2021


28/5/2021








Logo peu
Ombra inferior